Squashfrikadeller

Squashfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Squashfrikadeller, billede 4 Squashfrikadeller, billede 1 Squashfrikadeller, billede 2 Squashfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
 
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

80 gram Fuldkornshvedemel
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Squashen rives, saltes og trækker mindst ½ time, hvorefter de aftrykkes for væde.

Røres med æg, mel, hakkede krydderurter, salt og evt. lidt hytteost.

Steges gyldne i lidt olivenolie.





karakterer:
Opskriften er vist 56267 gange,
og udskrevet 1179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (214 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4317 (1027 kcal)
KJ pr. Pers. 1079 (256 kcal)
Vægt ialt 1190 gram
Vægt pr. Pers. 297 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 362 KJ (86 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 12.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-21 08:55:46
De er rigtigt gode, men det er ganske rigtigt vigtigt at få meget væde ud. Jeg brugte en blanding af hvedemel, grahamsmel og rasp. Jeg har prøvet at variere med både karry og spidskommen, og begge dele blev vellykket.

  -   2012-04-26 18:28:48
jeg serverede dem for min date og han elskede dem vi er kærester nu det kan jeg takke dem for.

  -   2012-04-26 18:27:35
Hej mine frikadeller var fantaiske og mig og min date vi spiste dem og det var meget romantisk vi er kærester nu

  -   2010-08-18 20:15:29
hej mine deller blev helt fine, jeg brugte også 3 viskestykker til at få væden af

  -   2009-08-21 09:38:24
Prøv med mere groft mel, fik en god konsistens i "farsen" da jeg brugte grahamsmel. Blev serveret med nye kartofler, dampede bønner og en feta/tomat/persille salat.

  -   2008-08-31 12:48:33
Det kunne ikke lade sig gøre at stege squashfrikadellerne her som almindelige frikadeller, væden fra squashen blev ved med at trække ud selvom vi havde saltet og presset dem fri for væde. Vi valgte at bage dem i en æbleskivepande for at få den runde form, men de kan også bages på en almindelig pande, eller blenispande som små pandekager. Ved ikke om man kunne salte squashen 1 time og måske småkoge dem lidt i en gryde om det ville hjælpe, men de smagt ok. Vi serverede grillet flået rød peber, champignon a la creme og pommes risole til.