Mørdej (Tærtebund)

Mørdej (Tærtebund), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Bund 1 Bund
KagerRet : Kager - Grundej

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørdej (Tærtebund), billede 4 Mørdej (Tærtebund), billede 1 Mørdej (Tærtebund), billede 2 Mørdej (Tærtebund), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
Opskrift:
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Er dejen meget blød kan den hvile i køleskabet ½-1 time.


Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel.

Forbag bunden i 10 min i en 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Rul dejen ud på et stykke film, så er den lige til at løfte over i formen på filmen, tryk dejen godt ud i kanterne og træk så filmen af.

Tørrer du bordet med en våd karklud lige før du lægger filmen på så glider den ikke når du ruller dejen ud.





karakterer:
Opskriften er vist 304146 gange,
og udskrevet 5105 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (60 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7338 (1747 kcal)
KJ pr. Bund 7338 (1747 kcal)
Vægt ialt 367 gram
Vægt pr. Bund 367 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1999 KJ (476 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 30.8 gram
Kulhydrat 45.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-16 10:55:48
Kan sukker undværes ?

  -   2020-02-15 10:50:34
Der mangler tid på hvor længe den skaæ have når fyldet er kommet i

  -   2016-09-14 11:55:08
Hvor lang tid skal den ellers bage, når der står forbages i 10 min. ?

  -   2016-03-14 13:13:16
En spsk sukker, er det korrekt?

  -   2010-04-04 23:57:32
Kan man mon fryse tærtebunden til senere brug

  -   2008-02-18 16:50:37
Vi er i gang med at lave den, håber den bliver god.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kære Morten: Det er alt for meget sukker - og tærtedejen kan også bruges til madtærter - så skal sukkeret udskiftes med en knivspids salt. Enig med Simone

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg plejer kun at bruge én æggeblomme når jeg laver mørdej af 150 g hvedemel. Til 150 g mel bruger jeg ca. 100g sukker (gerne mindre), 90g smør og 1-2 tsk koldt vand. For meget mel gør dejen tør og melet kan snilt erstattes af kakao efter behag. Men det vigtigste er at bruge rigtigt usaltet smør, ikke bagemagarine, hvis man ønsker et perfekt resultat. Men et æg fra eller til skader jo ikke :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
den er vildt god vi bruger den emget til mange tærter