Mørdej (Tærtebund)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Er dejen meget blød kan den hvile i køleskabet ½-1 time.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel. Forbag bunden i 10 min i en 200 grader C. alm. ovn. Tips: Rul dejen ud på et stykke film, så er den lige til at løfte over i formen på filmen, tryk dejen godt ud i kanterne og træk så filmen af. Tørrer du bordet med en våd karklud lige før du lægger filmen på så glider den ikke når du ruller dejen ud. |
|
Opskriften er vist 304502 gange,
og udskrevet 5112 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (60 stemmer) |
|
Kommentarer Anna - 2021-10-16 10:55:48 Kan sukker undværes ? Lonnie hedegaard - 2020-02-15 10:50:34 Der mangler tid på hvor længe den skaæ have når fyldet er kommet i anonym - 2016-09-14 11:55:08 Hvor lang tid skal den ellers bage, når der står forbages i 10 min. ? anonym - 2016-03-14 13:13:16 En spsk sukker, er det korrekt? Maibrit - 2010-04-04 23:57:32 Kan man mon fryse tærtebunden til senere brug Louise - 2008-02-18 16:50:37 Vi er i gang med at lave den, håber den bliver god. Henning Lanzarote - 2005-01-01 01:01:01 Kære Morten: Det er alt for meget sukker - og tærtedejen kan også bruges til madtærter - så skal sukkeret udskiftes med en knivspids salt. Enig med Simone Morten Thomsen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg plejer kun at bruge én æggeblomme når jeg laver mørdej af 150 g hvedemel. Til 150 g mel bruger jeg ca. 100g sukker (gerne mindre), 90g smør og 1-2 tsk koldt vand. For meget mel gør dejen tør og melet kan snilt erstattes af kakao efter behag. Men det vigtigste er at bruge rigtigt usaltet smør, ikke bagemagarine, hvis man ønsker et perfekt resultat. Men et æg fra eller til skader jo ikke :o) Simone - 2005-01-01 01:01:01 den er vildt god vi bruger den emget til mange tærter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne