Græskar pie

Græskar pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

HøjtidHalloween

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Græskar pie, billede 4 Græskar pie, billede 1 Græskar pie, billede 2 Græskar pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
250 g.hvedemel
100 g.smør
75 g.ukrydret svinefedt
0.25 tsk.salt
2 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
200 g.syltet græskar
100 g.sukker
0.5 tsk.ingefær stødt
0.5 tsk.nelliker stødt
0.5 tsk.kanel stødt
0.5 tsk.revet citronskal
2 æg
0.5 dl.mælk
2 spsk.maizenamel
 
 Pynt:
2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Saltet blandes i melet.
Smør og fedt skæres i mindre stykker og blandes med melet.
Dejen samles hurtigt med vandet. Dejen må ikke blive varm og overæltet, hvis man vil have pien sprød.
Dejen pakkes ind i folie og lægges i køleskabet 1 times tid.

Græskarstykkerne hakkes på et bræt til de har samme størrelse som store ærter, hvorefter de røres med sukker, krydderier, æg, mælk og mel i den nævnte rækkefølge.
Blandingen sættes i køleskabet.

Når dejen har stået en time, bredes den ud i en tærteform eller en dyb lagkageform (ca. 25 cm i diameter). Dejen skal nå helt op til kanten af siderne.
Formen sættes i køleskabet i yderligere en time.

Ovnen tændes på 210 grader C. alm. ovn, og fyldet hældes i formen, når ovnen er varm. Bages i 10 minutter ved 210 grader C. alm. ovn, hvorefter varmen dæmpes til 170 grader C. alm. ovn. Pien bages i yderligere 30 minutter, til fyldet er fast.

Pien afkøles i formen og serveres i denne, da den er sprød og vanskelig at flytte.
Pien serveres med flødeskum eller creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 52644 gange,
og udskrevet 877 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-17 19:23:31
Du gør mig noget irriteret! Jeg er vokset op i USA, og har -aldrig- haft græskar tærte til holloween. Det spises til Thanksgiving og til Jul, og er meget af et juletradition. Og til gengæld, er det første gang jeg har hørt om et opskrift der bruger syltede græskar.

  -   2005-01-01 01:01:01
denne kage er meget god...i hvertfald til halloween fest!!!