Græskar pie
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Højtid: Halloween Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Saltet blandes i melet.
Smør og fedt skæres i mindre stykker og blandes med melet. Dejen samles hurtigt med vandet. Dejen må ikke blive varm og overæltet, hvis man vil have pien sprød. Dejen pakkes ind i folie og lægges i køleskabet 1 times tid. Græskarstykkerne hakkes på et bræt til de har samme størrelse som store ærter, hvorefter de røres med sukker, krydderier, æg, mælk og mel i den nævnte rækkefølge. Blandingen sættes i køleskabet. Når dejen har stået en time, bredes den ud i en tærteform eller en dyb lagkageform (ca. 25 cm i diameter). Dejen skal nå helt op til kanten af siderne. Formen sættes i køleskabet i yderligere en time. Ovnen tændes på 210 grader C. alm. ovn, og fyldet hældes i formen, når ovnen er varm. Bages i 10 minutter ved 210 grader C. alm. ovn, hvorefter varmen dæmpes til 170 grader C. alm. ovn. Pien bages i yderligere 30 minutter, til fyldet er fast. Pien afkøles i formen og serveres i denne, da den er sprød og vanskelig at flytte. Pien serveres med flødeskum eller creme fraiche. |
|
Opskriften er vist 52589 gange,
og udskrevet 877 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Jeanette H. - 2013-10-17 19:23:31 Du gør mig noget irriteret! Jeg er vokset op i USA, og har -aldrig- haft græskar tærte til holloween. Det spises til Thanksgiving og til Jul, og er meget af et juletradition. Og til gengæld, er det første gang jeg har hørt om et opskrift der bruger syltede græskar. berthelsen!! - 2005-01-01 01:01:01 denne kage er meget god...i hvertfald til halloween fest!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne