Roastbeef med porretærte og rødvinssauce

Roastbeef med porretærte og rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.snøret tykstegsfilet eller inderlår
30 g.smør
 Groft salt
 peber
 
 Tærte:
 Dej:
180 g.hvedemel
120 g.smør/margarine
3 spsk.koldt vand
1 æg.
 
 Fyld:
4 mellemstore porrer
1.5 dl.vand
1 tsk.salt
1 bægercremefraiche 18%
4 æg
0.5 tsk.hvid peber
1 tsk.Muskatnød, friskrevet
4 spsk.parmesanost
 
 Sauce:
2 dl.rødvin
 Majsmelsjævning
 catennepeber (stærkt)
 
Opskrift:
Findel smørret og rør det i melet. Ælt dejen sammen med vand og æg. Lad dejen hvile i køleskabet.

Steg Roast Beefen og lad den hvile. Gem stegeskyen.

Rens og finsnit porrerne. Kog dem 5. min. i vand med salt og lad dem dryppe af. Gem porrevandet.

Rul dejen ud og beklæd eb stor smurt tærteform med dejen. Prik dejen og bed den i ca. 15 min. ved 200 grader.

Rør porrevand, creme fraiche, æg og krydderier sammen. Gem lidt æggehvide.

Pensel den forbagte tærtebund med lidt æggehvide. Fordel de afdryppede porrer på bunden, hæld æggemassen over og drys parmesanosten på. Bag tærten yderligere ca. 25 min. ved 200 grader.

Tilbered en sauce af stegeskyen og rødvin, jævnet ganske lidt med majsmel og smagt til med salt og cayennepeber.

Tilbehør
Server Roast Beefen med porretærten, rødvinssauce, små eller bagte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 16822 gange,
og udskrevet 501 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
hvorfor er der ikke en tilberedelsesanvisning på roastbeefen? det må da høre med til opskriften. vh Jette Rosenquist