Crossaint
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren og tilsæt salt, sukker og vand, ca. 20 grader varmt. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg. Kom melet i lidt efter lidt, beregn 1-2 dl mel til udrulning. Arbejd dejen smidig og blank.
Læg dejen på et meldrysset bord og rul til en firkant, ca. 1 cm tyk, med meldrysset kagerulle. Det kolde smør høvles med en ostehøvl, og halvdelen af dejen dækkes med smørskiver. Fold den anden halvdel over og tryk kanterne, så smørret ikke kan krybe ud. Tryk med let hånd dejen ud til et aflagt stykke. Bøj den to gange. Pak dejen ind i plastfilm og lad den hvile 20 min. Gentag udrulningen og foldningen to gange, lad dejen hvile koldt mellem begge gange. Rul dejen ud til en firkant på 20*50 cm, ca. 1/2 cm tykkelse. Skær med let hånd nogle firkanter ud, 10*10 cm, og del dem på skrå til trekanter. Tryk hver trekant en smule ud og rul dem sammen fra den brede ende. Bøj croissanterne let og læg dem på bagepapir. Lad dem hæve under et klæde i ca. 20 min. Pisk ægget sammen og pensl. Strø evt. med birkes. Bag ved 250 grader i ca. 10 min. |
|
Opskriften er vist 16138 gange,
og udskrevet 366 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne