Hønsefrikasse
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog hønen i rigeligt vand til den er mør ca. 1 time, alt efter størrelse og alder.
Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel og rør sammen Hæld ca. 5 dl. suppe fra hønen i under omrøring til sovsen er jævn Tilsæt grønsagerne og lad sovsen snurre i 5 - 7 min. Det varme kød fra den kogte høne lægges på et fad, sovsen hældes over og der pyntes med hakket persille. Serveres med nye kartofler og smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 173465 gange,
og udskrevet 2912 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (34 stemmer) |
|
Kommentarer he.klausen - 2013-09-09 20:08:08 en god opskrift! prøv engang at lave sovsen med Champion eller endnu bedre skovsvampe eftersmages med lidt salt, sukker og eddike. God appetit Ole - 2013-03-27 04:16:08 Frikasse er jo altid dejligt, og denne opskrift er fin. Forstår dog ikke at der skal serveres smeltet smør til kartoflerne - der er rigeligt væde (sovs) i frikasseen. Smør ødelægger efter min mening kun smagen af den dejlige frikasse. hilmer - 2013-03-15 09:30:16 perekt måde at bruge en rest kylling på.rækker langt! Jane - 2009-07-01 21:06:28 Blomkål smager også dejligt i denne ret. Hvis man gerne vil have flere grøntsager i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne