Helstegt nakkesteg med grønsager
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på 175 grader.
Bland alle ingredienser til marinaden i en morter. Knus det så at det bliver en grov pasta. Salte og pebre kødet ordentligt og brun så nakkestegen på alle sider, også endestykkerne. Tag kødet op og gnid det med urtepastaen. Hæld vandet i en bradepande tilsammen med det grovhakkede løg, ansjovisfiléerna og lidt saft fra ansjoviserne. Læg en rist på bradepanden. Læg nakkestegen på risten og steg den i ovnen til indertemperaturen er 65-68 grader ca. 1.5 time. Skyen fra kødet sies og hældesover nakkestegen inden servering. Stegen hviler i en halv time inden udskæring Er man til tyk sauce, kan man jævne den med lidt mel eller 1 ½ spsk Fhilladelfiaost Grønsagerne: Kog kartoflerne med saltet. Skær savoykålen i strimler, pluk buketter fra blomkålen og skær schalotteløgen tyndt. Brun kålen i lidt smør og olie, til kålen er lidt mør - ca. 10 minutter. Bland til sidst kartoflerne, schalotteløgen og persillen i og server til stegen. |
|
Opskriften er vist 107745 gange,
og udskrevet 1479 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne