Helstegt nakkesteg med grønsager

Helstegt nakkesteg med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Helstegt nakkesteg med grønsager, billede 4 Helstegt nakkesteg med grønsager, billede 1 Helstegt nakkesteg med grønsager, billede 2 Helstegt nakkesteg med grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hel nakkefilet
 
 Marinade:
0.5 dl.plukket frisk rosmarin
0.5 dl.plukket frisk timian
1 dl.frisk plukket persille
5 ansjovisfiléer
0.5 citron revet skal herfra
2 fedhvidløg
3 spsk.olivenolie
 
 Sky:
3 dl.vand
1 grofthakket løg
6 ansjovisfiléer + lidt ansjovissaft
 
 Grønsager:
500 g.kartofler med skal
1 dl.grov salt
0.5 Savoykål
1 blomkålshoved
3 skalotteløg
2 dl.bladpersille
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 175 grader.

Bland alle ingredienser til marinaden i en morter. Knus det så at det bliver en grov pasta. Salte og pebre kødet ordentligt og brun så nakkestegen på alle sider, også endestykkerne. Tag kødet op og gnid det med urtepastaen.

Hæld vandet i en bradepande tilsammen med det grovhakkede løg, ansjovisfiléerna og lidt saft fra ansjoviserne. Læg en rist på bradepanden. Læg nakkestegen på risten og steg den i ovnen til indertemperaturen er 65-68 grader ca. 1.5 time. Skyen fra kødet sies og hældesover nakkestegen inden servering.
Stegen hviler i en halv time inden udskæring

Er man til tyk sauce, kan man jævne den med lidt mel eller 1 ½ spsk Fhilladelfiaost

Grønsagerne:
Kog kartoflerne med saltet. Skær savoykålen i strimler, pluk buketter fra blomkålen og skær schalotteløgen tyndt. Brun kålen i lidt smør og olie, til kålen er lidt mør - ca. 10 minutter. Bland til sidst kartoflerne, schalotteløgen og persillen i og server til stegen.





karakterer:
Opskriften er vist 107563 gange,
og udskrevet 1479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu