Syltede grønne tomater
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tomaterne kan evt. flåes eller prikkes.
Lage 1 koges sammen, og tomaterne (lidt af gangen) koges ca 2 minutter, tages op. Lage 1 kasseres. Sukkerlagen koges sammen. Heri koges tomaterne 3 - 4 minutter (efter størrelse, store tomater måske 10 minutter), står i sukkerlagen til næste dag. Tomaterne koges atter op nogle få minutter. Nu tages tomaterne op, lægges i Atamon-skyllede glas, og sukkerlagen koges ind til den er tyktflydende, tilsættes lidt Atamon før den hældes over tomaterne. Bindes til straks. |
|
Opskriften er vist 395220 gange,
og udskrevet 12526 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (128 stemmer) |
|
Kommentarer Merete I. - 2022-09-25 10:16:14 Super nem, god og overskuelig opskrift. Skrevet slavisk til en nybegynder - som mig - lige på dette område. Lækker og smagfuld delikatesse… anonym - 2022-08-25 14:23:36 Den opskrift er helt Ok anonym - 2021-10-30 14:08:24 Tak for en god Opskrift. Anne Grethe Ølgård 78 år Tom - 2020-09-02 19:42:38 Lækre spises som slik Uhmmmmm Pia - 2019-09-02 08:50:43 Husk at sukkerlagen skal være under 100 grader, hvis atamon anvendes. Atamon mister sin virkning ved 100 grader. Der kan gå lidt tid før temperaturen er faldet, da sukkerlagen kan blive over 100 grader. Anders - 2018-10-20 11:28:20 Jeg undrede mig også over, at der kun skulle 1 dl vand og 1 dl eddike til sukkerlagen, men nu har jeg gjort det, og det fungerer faktisk glimrende. Marianne - 2017-10-02 13:03:47 DOG tilsatte jeg nogle få nelliker.. pas - 2016-08-31 17:00:56 Er der ikke nogen der har undret sig over at der kun skal 1 dl vand og 1 dl eddike i sukkerlagen????? Yogi - 2015-12-21 23:01:36 Svar på syltetid - Ca. 1 måned. Katrin - 2015-10-17 16:50:42 Hvornår kan man spise dem, efter syltning? Lotte - 2015-07-09 16:49:37 Hvordan opbevares tomaterne efter de er kommet på glas? Og hvor længe skal de "hvile" så de er tilpas "syltet" inden man spiser dem ? Det er første gang jeg jeg prøver dette, så er lidt på bar bund 😉 Mvh Lotte Yogi - 2015-02-08 18:21:33 Der er intet galt med denne opskrift, men det er en meget sød lage, så slutresultatet nærmer sig marmelade. Når jeg som barn fik dem, var de mere syrlige, så jeg vil eksperimentere med andre lager. Daniel - 2014-10-19 19:37:30 Denne opskrift mangler jo både kanelstænger og nelliker...?? Betina - 2014-10-01 13:06:48 hvad vil det sige at man binder noget til Peer Ø - 2012-09-24 16:07:16 Hvad gør man med lidt store bøftomater? Sus - 2009-10-30 21:56:33 Super opskrift! De smager fuldstændig som i de gode gamle dage. Bryder mig dog ikke om det med atamon. Hvis man koger tomaterne op i den indkogte lage, så det hele er min. 85 gr. kan man hælde på skoldede glas, lukke dem og vende dem på hovedet i 10-20 minutter, så skal de nok holde sig i køleskabet hele vinteren. Og til Karinus - Min kogte i 1½ time og blev som sirup. Den bliver jo også tykkere når den køler ned. Karinus - 2009-10-27 12:47:17 Har lige prøvet at lave dem, men kom da godtnok i tvivl om hvor lang tid sukkerlagen skal koge ind, før den bliver tyktflydende?? Nogen der har et bud? Nu har mine kogt i ½ time uden at blive tyktflydende. SLY - 2008-09-15 07:55:27 Undskyld - jeg overså, at der jo står, at tomaterne evt. kan flås el. prikkes. Men...vil så lige tilføje, at det også smager dejligt, hvis man tilsætter enten kanel, vanilie el. ingefær i sidst lagekogning..eller alle dele. SLY - 2008-09-15 07:52:44 Jeg mindes (??) at tomaterne skulle flås..efter første kogning, eller er det helt galt?? Bliver skindet ikke lidt sejt, hvis det bliver på? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne