Tyrkisk lammeret

Tyrkisk lammeret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Tyrkisk lammeret, billede 4 Tyrkisk lammeret, billede 1 Tyrkisk lammeret, billede 2 Tyrkisk lammeret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammebov
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 bundt Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Tilbehør:
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i ret små terninger. Hak løg og hvidløg ret fint.

Varm olien i en tykbundet gryde. Brun kødet heri på alle sider. Tag det op. Svits løg og hvidløg. Læg kødet tilbage i gryden og drys med salt og peber over.

Hæld så meget kogende vand ved, at kødet lige er dækket. Skum suppen og dæmp varmen. Læg låg på gryden og lad kødet småkoge til det er mørt ca. 1 time.

Hæld ærterne ved retten, når kødet er mørt og lad dem koge med 5-8 min. Hak dilden og bland halvdelen i retten drys resten over.

Serveres med løse ris





karakterer:
Opskriften er vist 85230 gange,
og udskrevet 1968 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11268 (2683 kcal)
KJ pr. Pers. 2817 (670 kcal)
Vægt ialt 2642 gram
Vægt pr. Pers. 660 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 426 KJ (101 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 12.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg måtte spæde om med ekstra vand undervejs.