Perlehøne á la Mogens Brandt
Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel Indsendt : Red : |
|
|
Fuglen renses, og leveren lægges til side. Fuglen gnides indvendig med en hård opvredet, dampet klud. En timian, rosmarin, olivenolie og cognac blandes, og gnides derpå indvendig i fuglen. Fuglen skal stå ca. 8 timer, og trække med dette.
Fuglen fyldes herefter med farsen, og der bindes for. Bacon skæres i terninger og kommes i kogende vand i 30 sek,. hvorefter det dryppes af. Smør smeltes i en jerngryde, og bacon tilsættes. Perlehønen vendes og drejes heri med to træskeer (for ikke at beskadige skindet) til den er smukt brunet. Herefter tilsættes kalvefond og der lægges låg på gryden, som nu sættes i en god varm ovn i 1/2 time. Hæld ofte kalvefonden over fuglen med en ske. Tag gryden ud af ovnen. Fjern låget og brun fuglen et kvarter på komfuret. Tilbehør: Perlehønen trancheres (parteres) ved bordet, og serveres med den siede stegesky og pommes paiiles. |
|
Opskriften er vist 15028 gange,
og udskrevet 288 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per Hjelmager - 2005-01-01 01:01:01 Jeg vil foreslå, at kategorien ændres fra Hovedretter med fisk, GG |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne