Perlehøne á la Mogens Brandt

Perlehøne á la Mogens Brandt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 perlehøne
1 god knsp tørret timian
1 tsk.tørret rosmarin
1 barneske olivenolie
1 barneske cognac
1 tyk skive bacon eller 100 g bacon tern
2 spsk.smør
1 dl.stærk indkogt kalvefond eller kalvebouillon
 
 fars:
2 hønselevere
4 storechampignon
1 skalotteløg
1 stor kvist persille
1 knsp.quatre épices (blanding af nelliker, Muskatnød, peber, ingefær eller kanel)
1 lille fed hakket hvidløg
 Salt
 friskmalet peber
 
Opskrift:
Fuglen renses, og leveren lægges til side. Fuglen gnides indvendig med en hård opvredet, dampet klud. En timian, rosmarin, olivenolie og cognac blandes, og gnides derpå indvendig i fuglen. Fuglen skal stå ca. 8 timer, og trække med dette.

Fuglen fyldes herefter med farsen, og der bindes for. Bacon skæres i terninger og kommes i kogende vand i 30 sek,. hvorefter det dryppes af. Smør smeltes i en jerngryde, og bacon tilsættes. Perlehønen vendes og drejes heri med to træskeer (for ikke at beskadige skindet) til den er smukt brunet. Herefter tilsættes kalvefond og der lægges låg på gryden, som nu sættes i en god varm ovn i 1/2 time. Hæld ofte kalvefonden over fuglen med en ske. Tag gryden ud af ovnen. Fjern låget og brun fuglen et kvarter på komfuret.

Tilbehør:
Perlehønen trancheres (parteres) ved bordet, og serveres med den siede stegesky og pommes paiiles.





karakterer:
Opskriften er vist 15018 gange,
og udskrevet 288 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg vil foreslå, at kategorien ændres fra Hovedretter med fisk, GG