Perlehøne fra Baumaniére i Les Baux i Provence

Perlehøne fra Baumaniére i Les Baux i Provence, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 perlehøne
5 dl.piskefløde
1 tsk.indisk karry
 cognac, vermouth
 smør
 salt
 peber
 champignon
 evt. creme fraiche
 evt. det tredie krydderi
 
Opskrift:
Perlehønen krydres indvendig med salt og peber, og steges i smør ca 1/2 time. Overhæld den flittigt med saft, så den ikke bliver tør, især på lår og kugleben.

Når hønen er mør, flamberes den i cognac, hvorefter den tages op og holdes varm.

Stegegryden afkoges med en tør fransk vermouth (Noilly Prat), Martine kan bruges. Der spædes nu med piskefløde og indisk karry. Saucen efterkrydres, tilsmages og koges ind til en ret tyk konsistens. Man kan evt. tilsætte et par spsk. creme fraiche og krydre med det tredie krydderi, men pas på at saucen ikke skiller.

Skiveskårne, smørkogte champignons tilsættes, og perlehønen lægges tilbage i gryden, Overhæld let med sauce før serveringen, direkte i gryden.

Tilbehør:
Serveres med bagte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 14260 gange,
og udskrevet 357 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu