Pommes duchesse

Pommes duchesse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Pommes ( Kartofler )

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Skotland

SkotlandIndsendt :      Red :
Pommes duchesse, billede 4 Pommes duchesse, billede 1 Pommes duchesse, billede 2 Pommes duchesse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, ca. 20 min., hæld vandet fra og damp dem tørre.

Mos kartoflerne igennem en sigte, og rør med æggeblommer og smør. Smag til med salt og peber.

Fyld i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt massen ud på bagepapir i små toppe.

Bag i 10 min. ved 225 grader C. alm. ovn, til de er gyldenbrune.

Kan også sprøjtes ud i en ring på et ildfast fad, (eller tallerken) og serveres med "bøffen" i midten.

Tips:

Rettens navn refererer til datteren af The 5th Duke of Gordon, the Duchess of Bedford, der eksperimenterede med kartoffelretter på godset Glenfeshie Estate sammen med sin elsker, den berømte engelske kunstner Sir Edv. Landseer.





karakterer:
Opskriften er vist 188088 gange,
og udskrevet 2835 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4842 (1152 kcal)
KJ pr. Pers. 1210 (288 kcal)
Vægt ialt 895 gram
Vægt pr. Pers. 223 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 16.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-07-22 18:24:51
Kan man ikke lave det hele færdigt, undtagen bagningen, så dutterne bare står klar på køl?

  -   2014-12-30 21:11:29
Kan der bruges normale kartoffler?

  -   2010-08-30 23:22:24
III - du kan ikke lave retten da du ikke har nogen sprøjtepose???????, undskyld mig, men har du heller ikke en alm. frysepose og en saks? ;o)

  -   2010-08-25 18:54:49
III, du kan sagtens lave kartoffelretten uden sprøjtepose. Læg kartoffeltoppe på bagepladen med en ske eller fyld mosen i en plastikpose. Klip det ene hjørne af posen, så kan mosen sprøjtes ud i fine toppe. De får naturligvis ikke de fine "riller", men smagen er den samme og de er et flot tilbehør.

  -   2009-06-22 17:11:42
Kan ikk lave det for har ikk en sprøjtepose????

  -   2009-02-02 10:33:10
Man kan sagtens lave kartoffelmosen og stille den på køl, hvis det kniber med tid. Så skal de bare trykkes ud og bages inden de serveres...

  -   2008-12-30 22:01:22
Kan de laves i forvejen, eller eventuelt forberede noget af det?

  -   2008-05-19 18:24:50
Første gang jeg prøvede opskriften blendede jeg bare kartoflerne, det skulle jeg ikke have gjort for det blev helt flydende. Anden gang brugte jeg sigten og kom hakket persille i og de blev helt perfekte og smagte SÅ godt.

  -   2008-04-28 11:52:47
De er rigtig gode især hvis man kommer lidt hvidløg i :)

  -   2008-03-03 20:05:57
Prøv med noget hakket persille og dild. Eller til dem der han li´chilie.

  -   2007-08-23 13:45:08
Et lille Trick Bland lidt æggehvide i og bag ved max 170 grader.. Giver flottere brunlig farve.

  -   2007-02-06 09:09:32
Har invisteret i et jern eller presse til kartoffelsne, så er det meget nemt at mose kartoflerne.