Pommes Dauphine

Pommes Dauphine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Pommes ( Kartofler )

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pommes Dauphine, billede 4 Pommes Dauphine, billede 1 Pommes Dauphine, billede 2 Pommes Dauphine, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.vand
100 g.smør
150 g.hvedemel
3 æg
 
500 g.bagekartofler
 
5 dl.olie
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges møre uden salt. Presse til pure gennem en kartoffelpresse.

Vand og smør koges op og mel tilsættes. Det tages fra varmen og æg tilsættes enkeltvis under omrøring.

Kartoffelpuréen tilsættes.

Dejen formes til kugler og friteres i rigeligt olie til de er gyldne.

Tips:

Kan formes i hånden når dejen er kølet lidt af, men det kan også gøres med en ske eller sprøjtepose.

Sørg for at olien er godt varm, ellers smuldre kuglerne.






karakterer:
Opskriften er vist 32290 gange,
og udskrevet 221 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu