Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld (julemad)
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brødet kommes i en stor skål og stilles til side.
Smelt smør Tilsæt løg og hvidløg, lad det simre til det er gennemsigtigt, tilsæt fon og hæld det over brødet. Bland det op så brødet bliver gennemvædet og lad det stå og køle af i 15 min. Når du kan røre ved blandingen tilsættes tørret frugt, urter og krydderier og blandes grundigt. Fjern indmaden og halsen fra kalkunen.(Det koges med lidt salt og bruges som "dryppemiddel" til kalkunen mens den steger.) Gnid den med salt og peberblanding indvendig og udvendig, luk halsåbningen med kødnåle, kom fyldet ind i kalkunen og bind benene sammen, så åbningen forneden er lukket. Kalkunen steges i ovnen med brystet op i 3½ - 4 timer, hvoraf de første 1½ time ca. er ved 200 grader C. alm. ovn, resten er ved ca. 175 grader C. alm. ovn. Dryp bryst med "dryppemiddel" for at gøre den gylden og bevare saften i kødet. Dæk evt. bryst med stanniol når den er gylden nok. Efter stegning lad kalkun trække i 20 min. (Stegetid beregnes med ca. 15 min pr. ½ kg, hvis kalkunen er større eller mindre.) |
|
Opskriften er vist 80308 gange,
og udskrevet 2838 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Tine - 2015-12-26 16:29:21 Den var helt fantastisk. Vi får kalkun hvert år, men denne var saftig og lækker. Den bedste nogensinde(selv min mor måtte overgive sig). Per - 2007-01-14 22:10:19 Der skal beregnes en god time ekstrastegetid efter min mening, ved brug af stegetermometer stukket i brystet skal vise 82 grader for færdigstegt. Per - 2007-01-14 22:09:05 På billedet har vi brugt Pommes rissollées, stegte rodfrugter, madeirasauce samt tranebær som tilbehør. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne