Kalkunlår i rødvin

Kalkunlår i rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalkunlår i rødvin, billede 4 Kalkunlår i rødvin, billede 1 Kalkunlår i rødvin, billede 2 Kalkunlår i rødvin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalkunlår
0.5 dl.olie,
 salt
 peber,
1 kvistfriskhk timian
2 fedhakket hvidløg
 
4 dl.vand
2 dl.rødvin
 
250 g.markchampignoner
300 g.perleløg
0.5 tsk.sukker
 kulør og evt. jævning
 
Opskrift:
Lav et snit indvendig på kalkunlårene og fjern benet ved at skrabe og skære kødet af. Hug benene igennem et par gange og læg dem i et ovnfast fad.

Gnid kødet ind- og udvendigt med olie, salt, peber, hvidløg og timian. Luk dem sammen så skindsiden vender ud og læg dem i bradepanden. Brun dem i ovnen ved 250 grader C. Alm. ovn til de er gyldne ca 15 minutter.

Hæld vand og rødvin ved og lad dem stege i ca 45 minutter ved 200 grader C.

Si skyen over i en gryde og jævn den let. Tilsæt skivede svampe og perleløg. Lad saucen koge svagt i 10 min og smag den til.

Skær kødet i pæne stykker. Servers med kogte aspargeskartofler/flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 43465 gange,
og udskrevet 774 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-28 16:35:35
Hvad skal benene bruges til ? De kan normalt godt bruges til at koge kraft på sousen.