Vidgås med kastaniefars

Vidgås med kastaniefars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Grågås - Vildgås

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 kg.ung vildgås
 salt
 peber
 
 Fasering
¼ kg.kastanjer
 indmad fra gåsen
500 g.svinekød
 salt
 peber
 fløde
100 g.smør/margarine
4-5 dl.bouillon (evt. vand)
 
 Sauce
6 dl.stegesky
1-2 dl.piskefløde
 meljævning
1 spsk.tyttebærsyltetøj
 
Opskrift:
Tør gåsen godt af og gnid den indvendig med salt og peben Skær et kors i den spidse ende af kastanjerne og kog dem i letsaltet vand Ca. 10 minutter. Pil skallen og den brune hinde af og hak dem groft med kniv. Hak indmad og kød 2 gange. Bland det med kastanjerne, rør det sammen med salt og peber og tilsæt fløde. Fyld farsen i gåsen og luk med kødnåle eller sy den sammen. Læg gåsen på siden i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Rør fedtstoffet blødt og pensl det halve over gåsen. Sæt den i en 225 grader varm ovn. Brun den på begge sider, idet den stadig pensles med fedtstof. Tilsæt det halve af bouillonen, dæmp varmen til 160 grader og dæk gåsen med alufolie. Steg den i 1 time, vend den og steg videre i ¾-1 time. Dryp den med skyen og mere bouillon undervejs. Fjern foliet det sidste kvarter og læg gåsen med brystet opad. En grov regel for stegetid er 50 minutter pr. kg + bruning. Prøv at stikke en kødnål på langs ad gåsens underlår og klem lidt på det. Hvis den kødsaft, som trækker ud, er farveløs, må fuglen formodes at være færdig. Tag den ud af ovnen, dæk den med alufolie og lad den stå 15-20 minutter, før den trancheres. Si og skum skyen, tilsæt fløde og jævning og smag saucen godt til. Skær farsen i skiver og læg den på fadet ved siden af gåsen. Server små, smørristede eller brunede kartofler, tyttebærsyltetøj og grøn salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 15238 gange,
og udskrevet 590 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu