Blommer i madeira
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De skyllede blommer prikkes og lægges i rene, Atamonskyllede glas.
Vand og sukker koges til lage, der skummes og tages af varmen. Blandes med madeira, vaniljesukker og Atamon. Lagen hældes varm over blommerne og stilles i køleskab. I 3-4 dage rører man dagligt i syltetøjet. Dagen efter den sidste omrøring lukkes glassene. Tips: Kan seervers som dessert med råcreme, flødeskum eller vaniljeis eller i trifli. |
|
Opskriften er vist 157563 gange,
og udskrevet 3654 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (25 stemmer) |
|
Kommentarer nina rssmussen - 2022-09-01 10:14:20 kan blommrne udstenes? eller vil de gå i opløsning inden serveringen John - 2020-11-24 15:40:57 Hvilken sort blommer anbefales ?? På forhånd tak for svar. lene Krogholm - 2018-09-14 18:11:19 en meget nem og god opskrift, som giver et sikkert og smagsfyldt resultat. :) Laila - 2016-09-01 09:40:06 PS. når de ligger i marinaden så læg en tallerken over dem så alle blommer er under væde, dem der ikke er, bliver brune, de smager stadig fantastisk men er ikke så pænt når de kommer på glas. god opskrift og kan anbefale at prøve med 1 dl cognac også :) Karen Winther - 2016-08-03 16:14:41 Kan man bruge Grand Manier i stedet for madeira Keld Christoffersen - 2013-09-22 18:07:46 Supper opskrift. Har prøvet med den rigtig gamle danske sveskblomme, som er meget bitter i skralden. Den er faktisk så bitte at den ikke kan bruges til grød og marmelade, men efter et par måneder er bitterheden helt væk. Har ligeledes skiftet madieraen ud med øl, det er også rigtigt godt. I år er der forsøg med portvin igang. Prøv at komme æbler i lagen, når blommerne er spist (hvis der er noget tilbage)Æblerne skal stå i et halvt år. chaufpal - 2011-12-29 18:32:33 Jeg har haft blommer tilbage fra 1987, de fejler intet. Marie R. - 2009-09-26 16:21:54 I stedet for 2 dl. madeira kan man tage 1 dl. cognac i, det smager bare rigtig godt sammen med vaniliecreme eller is :-) (Billig cognac er helt fint hertil) Annette - 2009-09-15 11:18:03 Skal man abosolut komme konservering i ? og er det nødvendigt at røre i flere dage? Kan jeg ikke bare overhælde med marinaden (uden konservering/atamon) og lukke glassene med det samme uden at røre. Og hvor lang tid skal de så stå førend man kan bruge dem ? Joan - 2009-08-09 11:31:41 Skal de stå på køl hele tiden. Eller kan de stå i spise kammer. anonym - 2009-08-07 15:14:44 de er konserveret med atamon så selv om at jeg ikke har et præcist svar vil jeg skyde på et lille års tid... Line - 2007-09-06 19:06:52 Hvor længe kan de holde? Vil nemlig gerne lave marcipanbunde og overtrække med chokolade af dem til jul :-) a la anthon Bergs |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne