Drømmekagen fra Brovst
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en tyk masse.
Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse. Mælk og fedstof koges og blandes nu forsigtigt i den piskedemasse, der hældes op i en smurt og melet bradepande. Bages på ovnens midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Ingredienserne til fyldet smeltes sammen i en gryde. Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Denne stilles nu igen i den varme ovn ved 220 grader C. alm. ovn og bages ca. 5 minutter. Bradepande 23x33 cm Tips: 830 - 755 |
|
Opskriften er vist 740619 gange,
og udskrevet 37849 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (394 stemmer) |
|
Kommentarer Aimèe - 2020-08-07 10:41:17 Denne opskrift slår aldrig fejl for mig. Jeg føler opskriften. Og det er super nemt og ligetil, man skal ikke lade sig skræmme af at skulle piske æg over et vandbadet. Det er absolut det værd. Jeg erstattet kokosmelet med solsikkekerner det giver bare lidt ekstra of er mega lækkert Torben - 2019-09-09 14:05:42 Dette er den eneste rigtige opskrift på drømmekage, følg den slavisk og man har en fantastisk let og svampet kage. Hvis der opskaleres skal bagetid dog øges. Cath 12 år - 2018-11-06 12:40:59 Super lækker kage, blev helt perfekt da min mor og jeg lavede den til min 12 års fødselsdag i lørdags. Dog sprang vi vandbad over og piskede det grundigt med håndmixer. Gæsterne var vilde med den. Helt klart en vi skal lave igen. Dog skal nævnes vi grundet mange gæster lavede en portion til 30 fyldte en hel bradepande og det var svært at holde fyld inde. Så ovenen skal have en tur og selvom gæsterne gik godt til den var der stadig en halv bradepande tilbage ;) Pia Poss - 2018-08-30 20:41:58 Bruger appelsinsaft/juice i stedet for mælk og hakket chokoladestykker i. Rigtig lækkert. Mads - 2018-04-03 16:45:39 Kagen er ikke færdig hos mig efter 20 min, bruger du en special ovn? den fik 35 min før den var gennembagt. Andreas - 2016-05-07 16:09:04 Dem kan fryses:-) Mega god kage martin - 2015-02-26 11:50:13 den mislykkes totalt fucking lort! Jeg skalerede op til 20 personer, og da jeg efter 20 min tog kagen ud og hældte glasuren på blev det bare suget ned i den slet ikke gennembagte dej :-( Karoline - 2015-01-04 10:19:08 Mega god kage! anonym - 2014-10-04 00:42:35 Hej Er vild med den. Jeg har tilføjet en detalje, med at komme tørrede frugt i dejen, og jeg garantere at den ikke bliver dårligere :) Jeg bruger tørrede abrikoser skåret i små stykker og bær Trane eller blåbær Jeg bruger to forme, så ER DER NOGEN DER HAR PRØVET AT FRYSE DEN, altså nr to form i fryseren og så bage den senere ?? Dronningen - 2014-09-14 20:06:45 Den smager da udmærket. anonym - 2014-08-24 13:19:31 kan den fryses anonym - 2014-07-27 17:32:26 Simpelthen fantastisk! Lillemor - 2014-07-21 14:06:33 Haha Lars "emuen" Jensen! Var flad af grin efter at have læst din kommentar! :D Haha kagen er i ovnen nu - Glæder mig til at smage... Ruth - 2014-04-19 10:51:33 Det er en rigtig god kage gør lykke hver gang jeg severer den Helene - 2014-02-20 10:32:34 Til Britta : Hvor stor er din store bradepande ? Min er 33 x 40 og jeg er i tvivl om jeg skal lave dobbelt portion eller 3 dobbelt ? Anre er også velkomne til at kommentere Britta - 2014-01-21 07:35:44 Jeg har arvet en tilsvarende AMO opskrift fra min mor og har bagt den rigtigt mange gange. Til en stor bradepande fordobler jeg mængderne. Jeg pisker dog ikke over vandbad, da fyldet så løber ud over kanten på bradepanden, men tilgengæld pisker jeg æg og sukker i mindst 5 minutter. Det slår aldrig fejl :-) jesperkk - 2014-01-05 17:20:56 fin og lækker kage .... ikke svær at lave og det beskidte er lige til opvaskeren. :-) Marianne - 2013-11-12 16:41:29 Meget lækker og luftig drømmekage. Jeg ændrede Antal personer fra 12 til 20 og anvendte en bradepande (købt med ovnen - normal størrelse)og kagen blev perfekt. Jeg er overbevist om, at luftigheden hænger sammen, at jeg fulgte den udførlige opskrift... kogende vandbad og ingredienserne som skal vendes forsigtigt i. anonym - 2013-04-07 08:28:08 det er den bedste drømme kage jeg nogen sinde har smagt! den bliver klart bedst, hvis man besværre sig med at lave den, på denne let besværlige måde :) Claus E. - 2013-02-27 18:28:38 Nu kan jeg ikke spise andre kager, den er bare or god. Jeg bruger tiden til at lave den som i opskriten, har prøvet at lave den sådan, den giver jeg 9 for. Skulle jeg give karakter for den da jeg bare klaskede det hele ned i en skål, skulle det være 7,5 Berit - 2013-01-20 21:53:05 Hvor varm skal æggemassen blive, når man pisker over vandbad? Skal det begynde at koagulere - eller skal man kun piske indtil sukkeret er opløst? Mejselen - 2013-01-18 14:32:03 Godkendt af den kræsne fødselar og det siger ikke så lidt. Super god Arno - 2013-01-10 16:58:45 Jeg undrer mig over alle de problemer jeg læser. Følg dog opskriften og du får den perfekte kage hvergang!Måske er årsagen at I ikke kan læse hvad noget tyder på når man læser kommentarerne! MIna - 2012-11-28 13:22:21 Det lyder ret besværligt.. Liam Borzakov - 2012-11-07 13:35:51 Nu har jeg bagt denne fem gange - den første gang var det meget rodet, men når man har prøvet det før, er den langt lettere at bage samt opvasken bliver mindre. Hvis man vil spare lidt på fedtet kan man sagtens undlade at bruge nær så meget smør, som der står i opskriften til fyld. Udskift eventuel smør baseret på olivenolie. Jeg ved ikke, om man kan få det i Danmark, men her i England kan man få noget, der hedder "Bertolli Olive oil spread" som har 330 kcal pr. 100 gram hvorimod eks. Lurpak har 720 kcal pr. 100 gram. Jeg følger ALDRIG opskriften 100 % og lige i dag løb min vægt selvfølgelig tør for batteri, så mine drømmekager er for det meste bagt lidt improviseret - hvilket de sagtens kan! Tøv ikke med at bage, hvis du mangler et æg, mangler 50 gram sukker eller ikke orker at piske æg og sukker over kogende vandbad. Jeg har nu boet i England i 2 måneder og har bagt og serveret den for folket herovre en del gange. Jeg er begyndt at tage den med i kirke om søndagen til kaffe og kage efter gudstjenesten, hvor de alle er vilde med den! Selv præsten snupper et stykke, selvom han har diabetes og er sundhedsfreak ind til knoglerne! anonym - 2012-11-05 10:45:20 Jeg bager kage ofte og har lavet drømmekage før. Men hold da op hvor er den flydende den her dej. Bliver ikke færdig på 20 min hos mig Us - 2012-11-03 17:27:04 Super kage, kom 2 tsk. Instant kaffe pulver i fyldet Cathrine - 2012-10-15 23:08:42 Lækker kage, super hit med chokolade/kakao pulver i glasuren :) Anni Madsen - 2012-07-23 10:04:49 Hvis man ikke er til kokos kan det erstattes af havregryn. anonym - 2012-04-22 15:06:13 Super go kage!! Den blev perfekt og holdte sig lækker og frisk i flere dage.! Jeg skal klart lave den igen. Evt med lidt mindre sukker. Jeg piskede æg og sukker luftigt uden vandbad. Det blev den ikk dårlig af. anonym - 2012-04-21 19:38:49 Altså man behøver ikke piske øg og sukker over vandbad ;) Jeg gør det ikke og det smager som navnet Drømmekage Nuller - 2012-04-13 17:57:27 Jeg er i gang med at bage den, men er lidt i tvivl om hvor varm æggemassen skal være? Den i tville - 2012-03-30 14:57:43 Hvad er forskellen på normal drømmekage og drømme kage fra Brovst? :) Dennis - 2011-12-13 16:53:59 bagetiden på 20 min var for lang tid for mig ville give den 15 til 18 min næste gang. Ellers super dejlig bund og fyldet kunne godt lave lidt ekstra af =)))))) nice - 2011-09-17 15:14:41 drømmekage er det bedste Jeanette - 2011-08-27 11:13:07 Den er virkelig go. Og det kommer fra en der normalt ikke kan li den kage. Celina - 2011-07-23 19:59:08 En virkelig god nydelse , den er jo fantastisk Christina - 2011-07-16 16:33:27 Ret nem, og hurtig at bage. Prøv med dobbelt fyld, det er bare mums! Lillemor - 2011-04-17 23:44:24 HAVREGRYN er et no-go... Kokos foretrækkes her til hver en tid - er lidt skuffet Tina - 2011-03-05 08:16:57 Simpelthen den bedste opskrift på drømmekage EVER :=) Heidi - 2011-02-04 10:07:46 Prøv at lave den som muffins.....f.eks til en brunch....lækkert Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne