Ovngrillet multe med kantareller

Ovngrillet multe med kantareller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Multe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ovngrillet multe med kantareller, billede 4 Ovngrillet multe med kantareller, billede 1 Ovngrillet multe med kantareller, billede 2 Ovngrillet multe med kantareller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sauce:
6 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Garniture:
200 gram Grønne bønner, friske
1 spsk. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Kantareller, friske
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Balsamicoglace:
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1.5 dl. Balsamicoeddike, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
  Fisken:
800 gram Multefilet uden skind Multen er egentlig en varmtvandsfisk og er derfor overvejende tilgængelig om sommeren.
4 spsk. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Sauce:
Snittede skalotteløg og hakket hvidløg sauteres i olien til de er møre. De må ikke tage farve. Tilsæt fiskefond og fløden og kog den igennem. Blend det hele og smag til med salt, peber og citronsaft.

Garniture:
Skær enderne af bønnerne og blancher dem i vand med salt. Svits de hakkede løg i halvdelen af smørret. Tilsæt bønner og vend det sammen. Smag til med salt og peber.

Rens kantarellerne og riv dem i mindre stykker. Steg dem i resten af smørret og krydr dem.

Balsamicoglace:
Citronsaft, balsamico og honning koges ned til tyk konsistens.

Fisken:
Skær fisken i portionsstykker.
Bland hakket løg, revet citronskal, salt, peber og olie. Læg multestykkerne i en smurt bakke. Kom blandingen oven på multen og bag den i ovnen på 180 grader C. alm. ovn i 10 minutter. Sæt ovnen på grill og giv den til den er godt gylden.

Anretning:
Læg bønnerne på midten af en varm tallerken. Hæld lidt sauce rundt om. Hæld lidt balsamico oven i. Læg kantarellerne i saucen. Læg et stykke fisk ovenpå.





karakterer:
Opskriften er vist 57841 gange,
og udskrevet 1688 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14035 (3341 kcal)
KJ pr. Pers. 3508 (835 kcal)
Vægt ialt 2958 gram
Vægt pr. Pers. 739 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 474 KJ (112 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-03 09:55:25
den er vildt lækker ummmmh!!

  -   2010-06-25 20:02:05
thjaaa... den var da fin ps. prøv med citron

  -   2007-10-20 19:03:49
Hvis man overhovedet overvejer at spise multe uden skin, vil jeg forslå man vælger en anden fisk. Med denne opskrift kommer multens specielle egenskaber overhovedet ikke til sin ret. Vælg for den sags skyld skrubber i stedet - eller vildlaks, hvis i er lidt trætte af de fisk i sædvanlig udgave.