|
|
|
Sauce:
|
6 |
|
Skalotteløg6 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
2 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
dl. |
Fiskebouillon1 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Piskefløde2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Garniture:
|
200 |
gram |
Grønne bønner, friske200 gram Grønne bønner, friske
|
1 |
spsk. |
Skalotteløg1 spsk. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
2 |
spsk. |
Smør2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
200 |
gram |
Kantareller, friske200 gram Kantareller, friske
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Balsamicoglace:
|
0.5 |
|
Citron, saft heraf0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
|
1.5 |
dl. |
Balsamicoeddike, mørk1.5 dl. Balsamicoeddike, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
spsk. |
Honning2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
|
|
|
|
|
|
Fisken:
|
800 |
gram |
Multefilet uden skind800 gram Multefilet uden skind Multen er egentlig en varmtvandsfisk og er derfor overvejende tilgængelig om sommeren.
|
4 |
spsk. |
Skalotteløg4 spsk. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
1 |
spsk. |
Citronskal1 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
|
2 |
spsk. |
Olivenolie2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Kartofler, nye1000 gram Kartofler, nye
|
|
|
|
| |
Sauce:
Snittede skalotteløg og hakket hvidløg sauteres i olien til de er møre. De må ikke tage farve. Tilsæt fiskefond og fløden og kog den igennem. Blend det hele og smag til med salt, peber og citronsaft.
Garniture:
Skær enderne af bønnerne og blancher dem i vand med salt. Svits de hakkede løg i halvdelen af smørret. Tilsæt bønner og vend det sammen. Smag til med salt og peber.
Rens kantarellerne og riv dem i mindre stykker. Steg dem i resten af smørret og krydr dem.
Balsamicoglace:
Citronsaft, balsamico og honning koges ned til tyk konsistens.
Fisken:
Skær fisken i portionsstykker.
Bland hakket løg, revet citronskal, salt, peber og olie. Læg multestykkerne i en smurt bakke. Kom blandingen oven på multen og bag den i ovnen på 180 grader C. alm. ovn i 10 minutter. Sæt ovnen på grill og giv den til den er godt gylden.
Anretning:
Læg bønnerne på midten af en varm tallerken. Hæld lidt sauce rundt om. Hæld lidt balsamico oven i. Læg kantarellerne i saucen. Læg et stykke fisk ovenpå.
|