Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Oprindelsesland : Thailand Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde strimler, hæld 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sæt den over varmen. Når olien begynder at ryge, svitses kødstrimlerne et par minutter. Kom tomaterne i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 min.
Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod i fine strimler. Vask limefrugterne omhyggeligt og riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af frugterne. Pluk korianderbladene og skyl dem. Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg og chili et par minutter. Tilsæt grønsagerne og lad det svitse yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken i og lad det kog op. Tilsæt reven limeskal, limesaft og koriander. Jasminrisene koges som angivet på emballagen. Kom kødet over i gryden til grønsagerne, smag til med salt og server retten med risene til. |
|
Opskriften er vist 88109 gange,
og udskrevet 2557 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (78 stemmer) |
|
Kommentarer marcus - 2018-05-17 09:23:29 det smager godt Maria & Morten - 2015-08-12 21:24:07 Smager super dejligt :) anonym - 2013-05-12 19:26:24 Super god. Var dog ikke helt så stærk i smagen som jeg havde forventet, men havde måske også lidt for meget kokusmælk i. Super nem at lave, når man først har fået læst sig i gennem opskriften. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne