Abrikosbrød
Hovedingrediens : Frugt - Abrikos Indsendt : |
|
|
Læg abrikoserne i blød i et par timer eller giv dem 5 min i mikroovnen med 2 dl. vand
Hæld grahamsmel i hurtighakkeren og tilsæt salt.
Start maskinen og hæld vandet ved. Det skal være min 50 grader C.
Smuldr gæren i, mens maskinen kører og lad derefter dejen hæve 30 minutter.
Lad abrikoserne dryppe af og hæld dem i dejen sammen med olie og det meste af hvedemelet. Kør dejen hurtigt sammen, til den slipper kanterne på skålen. Tag dejen over i en større skål og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem på bordet og del den i to lige store stykker. Rul dem ud og læg dem i to 1.5 l. forme. Lad brødene hæve mens ovnen bliver 225 grader C varm. Pensl med sammenpisket æggehvide og drys med sesamfrø. Bag brødene ca. 40 minutter, til de er gyldne og føles lette. Tag dem ud af formen og lad dem køle af på en rist. |
|
Opskriften er vist 4269 gange,
og udskrevet 91 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne