Kogt hyldebærsaft
Hovedingrediens : Bær - Hyldebær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bærrene skylles og behøves ikke at ribbes fint, de grove stilke fjernes. Bærrene og de ituskårne æbler overhældes med halvdelen af vandet og koges til bærrene brister. Mosen hænges til afdrypning i en saftpose.
Når saften er løbet fra, koges mosen igen med resten af vandet, da man aldrig får saften helt ud ved første kogning. De to safter måles, blandes og bringes i kog. Sukker og citronsyre tilsættes, og saften gives et hurtigt opkog. Saften skummes, tilsættes atamon og fyldes i varme flasker, der bindes til med det samme. |
|
Opskriften er vist 48585 gange,
og udskrevet 1340 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (20 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-09-21 13:55:53 rigtig go opskrift, giver en meget sød saft DorheF - 2014-09-10 16:01:38 Hvis man bruger 1/2 sukker er der jo ingen grund til også at bruge Atamon. Lykke - 2010-09-29 19:50:56 Brugte ikke citronsyre og kun 250g. sukker pr. liter siet saft. Det blev også rigtig godt (: anonym - 2010-09-08 13:16:49 atamon skal vel først tilsættes nå det er kølet lidt af? God saft, har lige lavet 5 liter Mr. Tubs - 2007-09-14 15:28:40 Hvis man ikke har æbler er det ikke så vigtigt. synes selv saften stadig er yderst velsmagende. Else - 2005-01-01 01:01:01 en rigtig god gammeldaws saftevand andersen - 2005-01-01 01:01:01 Plukkede 1,5 kg hyldebær på 10 minutter. Fik over to ltier meget velsmagende saft! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne