Oksetykkam med glaserede løg, grønne bønner og kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Snør evt. oksetykkammen med bomuldssnor og brun den i en tykbundet gryde i smør og olie. Krydr med salt og peber og kasser fedtstoffet. Tilsæt porteren og derefter vand så væden når ¼ op på siden af stegen. Lav en krydderipose ved at lægge laurbærblade, knust allehånde og hele peberkort i et kaffefilter. Luk filteret med lidt bomuldssnor og kom posen ned i gryden. Herefter simrer stegen under låg i ca. 1 time – vend den et par gange undervejs.
Rens porre, gulerod og persillerod og skær dem i mindre stykker. Løft lige stegen i gryden og læg grønsagerne nedenunder, læg stegen tilbage og lad det hele simre videre i endnu 1 time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 68 grader, når stegen er færdigstegt. Tag stegen op og lad den hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den – på tværs af kødtrådene. Perleløgene skoldes og pilles. Smelt sukkeret i en gryde – når det er let gyldent, tilsættes smør. Når smørret skummer, kommes løgene i, og steges til de er gyldne – skru ned og lad løgene simre 5-10 minutter, til de er møre. Kog kartoflerne ca. 20 minutter og pil dem. I en anden gryde kommes bønnerne, som koger i letsaltet vand ca. 5 minutter – medens kartoflerne pilles (skal være færdigt samtidig). Kog nu suppen fra stegen godt igennem og tilsæt fonden – medens væden koger, tilsættes maizena udrørt i lidt koldt vand – rør rundt imedens og lad saucen koge videre i 3-4 minutter. Smag den til med salt og peber. Skiver af oksetykkam anrettes på et stort fad sammen med de grønne bønner, glaserede løg og de kogte kartofler. Saucen gives til, og man kan desuden servere pickles eller syltede agurker som tilbehør. |
|
Opskriften er vist 39036 gange,
og udskrevet 1389 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer MariaBarbara - 2007-03-12 19:49:18 Havde ikke andet end "juleøl". Det smagte også godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne