Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Peberblanding knuses groft i en morter og oksekødet vendes i peberblandingen.
Urterne deles i mindre stykker og gives et opkog, sammen med de hele fed hvidløg, i rødvinen. Det hele hældes i et stegfad og oksekødet placeres ovenpå. Steges derefter midt i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1½ time. Når kødet er færdigt tages det ud af ovnen og hviler et lunt sted i 20 minutter. Garniture: Kartoflerne renses og skæres i skiver. Skalotteløgene hakkes fint. Det hele sauteres på en panden i olivenolie. Kartoffelblandingen, smages til med salt- peber- og timianblade, fordeles i cocotter, som bages i ovnen sammen med kødet. Gulerødder, majroer og selleri renses. Gulerødderne skæres i store skiver skråt på langs. Majroerne deles i kvarter og selleri skæres i stænger. Det hele blancheres i saltet kogende vand. Vandet hældes fra og grøntsagsblandingen sauteres i smør på en pande. Steger videre uden låg i en 180° varm ovn til rodfrugterne begynder at glacere. Østershattene renses for snavs og skæres i ½ cm. tykke strimler på tværs. Steges hårdt i olivenolie og drysses med hakket persille lige før de er færdige. Sauce: Stegeskyen koges ind og sigtes. Tilsæt den brune fond og kog yderligere ind til en passende konsistens, smag til med salt og peber og legér til sidst med smørret. Anretning: Kødet skæres i tynde skiver. Østerhattene fordeles midt på tallerknerne. Kødskiverne fordeles i en vifte oven på østershattene. Saucen fordeles rundt om kødet og der pyntes af med rodfrugterne. Kartoffelkokotterne serveres a part. |
|
Opskriften er vist 72543 gange,
og udskrevet 2045 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne