Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter

Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter, billede 4 Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter, billede 1 Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter, billede 2 Peberstegt højrebssteg med østershatte og rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksehøjrebssteg uden ben
3 løg
2 porrer
1 bdt.persille
1 bdt.timian
2 gulerødder
5 fedhvidløg
1 fl.rødvin
 Peberblanding (3-4 slags peber)
 
 Sauce:
5 dl.stegesky
5 dl.brun fond
100 g.smør
 Salt
 friskkværnet peber
 
 Garniture:
10 gulerødder
6 majroer
1 knoldselleri
30 kartofler (mellemstore)
8 skalotteløg
 timian, frisk
 olivenolie
100 g.smør
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Peberblanding knuses groft i en morter og oksekødet vendes i peberblandingen.

Urterne deles i mindre stykker og gives et opkog, sammen med de hele fed hvidløg, i rødvinen. Det hele hældes i et stegfad og oksekødet placeres ovenpå.
Steges derefter midt i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1½ time.

Når kødet er færdigt tages det ud af ovnen og hviler et lunt sted i 20 minutter.

Garniture:
Kartoflerne renses og skæres i skiver. Skalotteløgene hakkes fint. Det hele sauteres på en panden i olivenolie. Kartoffelblandingen, smages til med salt- peber- og timianblade, fordeles i cocotter, som bages i ovnen sammen med kødet.

Gulerødder, majroer og selleri renses. Gulerødderne skæres i store skiver skråt på langs. Majroerne deles i kvarter og selleri skæres i stænger. Det hele blancheres i saltet kogende vand. Vandet hældes fra og grøntsagsblandingen sauteres i smør på en pande. Steger videre uden låg i en 180° varm ovn til rodfrugterne begynder at glacere.

Østershattene renses for snavs og skæres i ½ cm. tykke strimler på tværs. Steges hårdt i olivenolie og drysses med hakket persille lige før de er færdige.

Sauce:
Stegeskyen koges ind og sigtes. Tilsæt den brune fond og kog yderligere ind til en passende konsistens, smag til med salt og peber og legér til sidst med smørret.

Anretning:
Kødet skæres i tynde skiver. Østerhattene fordeles midt på tallerknerne. Kødskiverne fordeles i en vifte oven på østershattene. Saucen fordeles rundt om kødet og der pyntes af med rodfrugterne.

Kartoffelkokotterne serveres a part.





karakterer:
Opskriften er vist 72685 gange,
og udskrevet 2045 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu