Bryllupskage med hindbær og Toblerone (Bryllupslagkage)
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
|
|
Ingredienser:
De bedste lagkagebundne (hver portion er til 2 bunde) Øverste kage (cirka 18 cm i diameter): 2 æg 50 g flormelis 30 g hvedemel 30 g majsstivelse ½ tsk. bagepulver Mellemste kage (cirka 24 cm i diameter): 4 æg 100 g flormelis 65 g hvedemel 65 g majsstivelse 1 tsk. bagepulver Nederste kage (cirka 32 cm): 6 æg 150 g flormelis 100 g hvedemel 100 g majsstivelse 1½ tsk. bagepulver Fyld: Fremgangsmåde: 1. Lav kun én portion dej af gangen, det er mest overskueligt. 2. Skil æggene (blommer for sig, hvider for sig). 3. Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. 4. I en anden skål piskes æggeblommer med flormelis, til æggemassen er lys og luftig (cirka 5 minutter med elpisker). Bland i tredje skål hvedemel, majsstivelse og bagepulver - pisk det hurtigt i æggemassen. Vend forsigtigt hviderne i massen, så dejen bliver luftig. Tag et stort stykke bagepapir og smør det med lidt fedtstof (bagepapiret kan ligge enten på bageplade eller i bradepande). Fordel halvdelen af dejen på bagepapiret (det er et meget tyndt lag, men det hæver i ovnen). Dejen skal bredes så meget ud, at bunden vil kunne dække stativets "platform". Bunden bages i cirka 10 minutter ved 225°C i en forvarmet ovn (hold øje med bunden - der kan lægges stanniol over, hvis den bliver for mørk). Lad bunden køle af før bagepapiret fjernes. Gentag processen med den sidste halvdelen af dejen på et nyt stykke bagepapir. Bundene kan fryses ned. Skal tø op ved stuetemperatur. Chokoladekagebund (hver portion er til 1 bund) Øverste kage: 2 æg ½ dl sukker 75 g smeltet mørk chokolade ¾ dl hvedemel ¼ dl majsstivelse ½ tsk. bagepulver 15 g smeltet smør ¼ dl vand Mellemste kage: 4 æg 1dl sukker 150 g smeltet mørk chokolade 1½ dl hvedemel ½ dl majsstivelse 1 tsk. bagepulver 25 g smeltet smør ½ dl vand Nederste kage: 6 æg 1½ dl sukker 225 g smeltet mørk chokolade 2¼ dl hvedemel 0,75 dl majsstivelse 1½ tsk. bagepulver 35 g smeltet smør ¾ dl vand Gentag 1-4 fra ovenstående fremgangsmåde. Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovnen, afkøl den lidt og pisk den i æggemassen. Sigt hvedemel, majsstivelse og bagepulver sammen, vend det i æggemassen sammen med vand og smør. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Tag et stort stykke bagepapir og smør det med lidt fedtstof (bagepapiret kan ligge enten på bageplade eller i bradepande). Fordel halvdelen af dejen på bagepapiret (det er et meget tyndt lag, men det hæver i ovnen). Dejen skal bredes så meget ud, at bunden vil kunne dække stativets "platform". Bag bunden i cirka 35-40 minutter ved 180°C i en forvarmet ovn - til kagen føles fast (vær opmærksom på, at bunden kan være færdig hurtigere alt efter hvilken ovn, man har). Lad bunden køle af før bagepapiret fjernes. OBS: man kan godt bruge mere chokolade, hvis man kan lide en kraftigere chokoladesmag. Bunden kan fryses ned. Skal tø op ved stuetemperatur. Hindbærmousse (der er nok til alle 3 kager) 500 g dybfrosne hindbær 2 spsk. sukker korn af 1 vanillestang 4 dl yoghurt naturel ½ l piskefløde Bærrene optøs og moses ud med sukker og vanille. Yoghurt vendes i hindbærrene. Det hele vendes med den stift piskede fløde. Stil moussen koldt i cirka 1 time. Moussen kan fryses. Skal tø op ved stuetemperatur. Kan eventuelt piskes med lidt mere fløde. Toblerone-creme 600-800 g Toblerone ½ l piskefløde Smelt Toblerone over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk fløden stiv. Mængden af fløde kan varieres efter behag. OBS: man kan erstatte Toblerone med hvid, mørk eller lys chokolade, mintchokolade eller chokolade med knas. Smørcreme (nok til kage i 3 etager) 500 g sukker 200 g vand 100 g glukose 1000 g vegetabilsk røremargarine 200 g flormelis smagsstof (eventuelt vanille eller romessens) Sukker, vand og glukose smeltes i en gryde, koges til det er næsten klart, afkøles herefter lidt. Røremargarine og flormelis røres sammen til en blød masse (det tager LANG tid, man kan eventuelt varme blandingen i mikrobølgeovnen, men pas på det ikke smelter). Glukosesiruppen røres langsomt ind i margarinemassen. Smørcremen kan eventuelt smages til, men det gør ikke noget, hvis den ikke smager af noget. Nem smørcreme (nok til kage i 3 etager) 625 g sukker 2½ dl vand 1250 g usaltet, blødt smør Kog sukker og vand til en lage, afkøl til stuetemperatur. Pisk smørret luftigt. Tilsæt lagen lidt efter lidt. Tilsæt eventuelt smag (citronsaft eller -skal, appelsinsaft eller -skal eller lignende) Smørcremen kan fryses. Skal tø op ved stuetemperatur. Masse til "bomber" 1 dl pasteuriserede æggehvide piskes stift og vendes med cirka 500 g flormelis. Massen bliver ligesom almindelig glasur, men den stivner på en anden måde, når den tørrer. Lav et lille kræmmerhus af mellemlægspapir (klister med klistrebånd, så holder sammen). Sørg for at hullet, hvor massen skal ud, er på størrelse med svovlet på en tændstik. Fyld herefter cirka 2 tsk. masse i kræmmerhuset, og luk det. Nu er kræmmerhuset lige til at presse små "bomber" ud af. Øv dig eventuelt på et stykke papir før du går i gang med kagen. Der skal laves adskillige kræmmerhus til en hel bryllupskage, et brugt kræmmerhus kan ikke fyldes igen. Det bliver klistret, så brug friske kræmmerhuse. Sådan lægges marcipan på Rul marcipanen ud på bagepapir, så den er minimum 3 mm tyk. Marcipanen rulles ud, så der er minimum 10 cm for meget hele vejen rundt om kagen. Marcipanen ikke må være rullet for tyndt ud, for så sprækker den, når du prøver at lægge den på. Det er en god idé at være 2 personer om at lægge marcipanen på kagen. Tag den udrullede marcipan. En af jer holder fast i den ene side, og en i den anden side. Vend marcipanen rundt, så bagepapiret er øverst. Mål med øjet om kage er nogenlunde lige under marcipanen. Læg derefter forsigtigt marcipanen på. Mens den ene trækker forsigtigt i bagepapiret, holder den anden marcipanen nede på kagen. Herefter klippes overskydende marcipan væk, dog skal der være cirka 5 cm i overskud, så der kan rettes til til sidst. Start nu med at glatte marcipanen ned langs siden, tag et lille stykke ad gangen. Til sidst skæres marcipanen til med en lille skarp kniv, så den passer med højden på kagen. OBS: Jo tykkere marcipanen er, jo nemmere er den at lægge på. Men pas på: Den kan blive for sød. Øvrigt Kagerne skal betrækkes med 3 store marcipanlåg, som cirka skal være 3 mm tykke (størrelsen afhænger af stativets "platformes" størrelser). Kagen kan pyntes med marcipanroser, - blade, - duer eller - hjerter, silkebånd, friske blomster eller et brudepar på toppen. Antallet af roser afhænger meget af, hvordan man ønsker kagen skal se ud. Tidsplan (forudsat at kagen skal være færdig en lørdag) Søndag, mandag og tirsdag: Der skal laves marcipanroser og - blade. Roserne kan formes i en plastikpose liggende på bordet - på den måde kan de blive tynde uden at gå i stykker. Onsdag: Bag alle bundene og opbevar dem i lufttætte beholdere (har bundene været frosset ned, skal de tø op ved stuetemperatur). Torsdag: Lav hindbærmousse og Toblerone-creme. Udstik alle bundene, så de passer til stativets "platforme". Kagerne samles: Læg chokoladebunden i "udstikkerringen" på stativets "platform". På chokoladebunden lægges et lag hindbærmousse. Derefter en almindelig bund. Herpå et lag Toblerone-creme. Til sidst en almindelig bund. De tre kager overdækkes og stilles koldt (gerne i køleskabet hvis der er plads), så hindbærmoussen kan stivne. Fredag: Fjern "udstikkerringene". De tre kager smøres med smørcreme, så farverne på kagerne dækkes. Derefter dækkes hver kage med et marcipanlåg (se ovenfor for instruktion). Kagerne pyntes (husk at pynte de tre lag så ens som muligt, hvilket er nemmeste, hvis kagen pyntes, når stativet er samlet). Til sidst laves "bomber" langs kagen, dér hvor marcipanen slutter, så kan kan ikke ses. Bomberne må ikke være for store, og det ser pænest ud, hvis de sidder tæt. Hele kagen dækkes forsigtigt med madfilm og stilles koldt (IKKE i køleskabet). Prisoverslag Cirka 400-450 kroner for ingredienserne til selve bryllupskagen (det vil sige uden marcipanovertræk, pynt og topfigur). Scalering (hvis kagen skal være i 4 eller 5 etager) Det største problem, ved at lave så mange etager, er, at bundene til de to nederste etager (4 + 5) ikke kan bages i en almindelig køkkenovn, så der skal bages to bunde til hvert lag, som så sættes sammen. Således laves de 2 ekstra etager: For at lave bundene til kage nr. 4 fordobler man opskriften til kage nr.2 (den der er benævnte "mellemste kage"). Men fordi man ikke kan lave en hel bund i en almindelig ovn, ender man med at lave 6 bunde i alt til kage nr. 4. Når kagen lægges sammen, sættes bundene sammen. For at lave bundene til kage nr. 5, fordobler man opskriften til kage nr. 3 (den der er benævnt "nederste kage"). Men fordi man ikke kan lave en hel bund i en almindelig ovn, ender man med at lave 6 bunde i alt til kage nr. 5. Når kagen lægges sammen, sættes bundene sammen. Alt i alt ender man så med at lave 21 bunde, hvoraf nogle af bundene ikke er så store. Således laves creme til de 2 ekstra etager Med hensyn til hindbærmoussen, Toblerone-cremen og smørcremen, så skal man fordoble opskriften. Der bliver helt sikkert hindbærmousse i overskud, men alle cremerne kan fryses og så tøs op ved stuetemp. Det kan anbefales, at lave cremerne i forvejen, og lade dem tø op (ved stuetemperatur) dagen før kagerne lægges sammen. Hvis hindbærmoussen har været frosset skal der piskes lidt ekstra piskefløde (ca. 1/4 liter) og vendes i, når den er tøet op, så den ikke er for flydende. Husk: hvis cremerne er tøet op, så kan de ikke fryses igen. |
|
Opskriften er vist 176668 gange,
og udskrevet 4242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (132 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-10-03 21:29:31 kan man bage og ligge kagen sammen og så fryse den så den barer skal op og pyntes Elisabeth - 2014-04-29 16:44:43 Er der andre end mig, der har haft svært ved bundene? Synes bare det bliver til en klump, når jeg pisker mel, majsstivelse og bagepulver i æggesnapsen! Og ja, jeg har pisket æggeblommerne til de er næsten helt hvide. Hvad kan man gøre? vibeke - 2013-05-12 18:18:31 Hvad har jeg mon gjort forkert. Jeg har chokoladebundsdej nok til to bunde!! Tanja - 2012-12-04 19:41:29 Opskriften virker godt nok lidt rodet/uoverskuelig. Jeg tror at jeg vil anvende tobleronecremen og så finde en anden hindbær mousse. Måske nogle nøddebunde.....Jeg vil smide de sammenlagte kager i fryseren og tage dem ud dagen før de skal anvendes hvor jeg vil pynte dem færdig om aften med fondant mv. Hvis andre har foreslag modtages de med kyshånd. Anna-Marie - 2012-09-15 13:22:18 Super dejlig kage med enkelte rettelser. Har lavet den til både bryllup og dåb. Til hindbærmoussen brugte jeg 5 dl drænet yoghurt og 5 blade husblas. Når kagen er lagt sammen kommes et vådt, hårdt opvredet viskestykke over (må ikke røre kage bunden). Jeg har brugt Hvid chokalademousse i stedet for smørcreme (500g hvid chokalde og ½ l fløde) anonym - 2012-08-20 13:15:07 Meget skuffet over kagen. Syntes den var kedelig pga. meget tørre og kedlige bunde. Fyldet dog lækkert, men næste gang tror jeg, at jeg vælger købebunde. Til jer der er bange for at hindbærmoussen er for flydende, så brug græsk yoghurt. Jeg undlod smørcremen. Istedet blandede jeg flormelis og glukose sirup i marcipanen. Det gør den nemmere at arbejde med og konsistensen bliver også pænere. Det er et Mette Blomsterberg fif. Hindbærmoussen farver heller ikke igennem. Til 200 g marcipan skal der blandes 100 g flormelis og ca. 25 g glukose sirup. Joan - 2012-04-22 16:08:57 Hvor meget marcipan skal man ca. bruge? ...og hvor høj kakaoindhold skal der være i chokoladen man bruger? Janne - 2011-08-23 22:10:37 Pris for ingredienser er ca 10 kr per person man laver til. Hvis man køber roser og pynt istedet for selv at lave det skal det tillægges prisen. anonym - 2011-07-29 11:24:31 der skal bruges EN LITER PISKEFLØDE til 500g hindbær!! Det kan være derfor mange af jer oplever den bliver for "smattet" Husk at piske fløden godt, lige inden det bliver til smør Jørgen - 2011-07-28 10:56:49 Med hensyn til hindbærcremen dræn youghurten ,hvis man bruger frosne bær så tø dem op i en sigte så den værste væde er væk. Jeg bruger fondant, så er det vigtigt at smørcremen dækker specielt hindbærcremen da der er syre i. tina - 2011-07-04 12:41:55 jeg har også lavet den, og den blev god. Jeg brugte fondant og marcipan-halvt af hver. Synes bare man kunne skifte den røde creme igennem og senere på aftenen blev den noget smattet- hvad mon gik galt? ellen - 2011-06-07 16:18:42 Jeg brugte sugarpasta i stedet for marcipan nem at arbejde med ellen - 2011-06-07 16:16:26 Har bagt denne kage til min datters bryllup for 2 år siden første gang for bryllupskage for mig. Jeg fandt dog opskriften et andet sted Kageportalen. Den er vikelig god og nem at lave. anonym - 2011-02-05 21:16:22 Jeg har billeder af bryllupskagen. Dog kun med overtræk, lavede til 200 i sommers og skal lave igen i næste uge. Kan sende billeder på mail eller de kan ses på FB Bodil - 2011-01-05 00:13:45 Jeg ville rigtig gerne se et billede af kage, da jeg står og skal vælge mellem at lave en selv eller købe en Berit - 2010-08-14 19:38:46 Kan vi så få nogle billeder af denne kage????? Mangler inspiration via billeder til at forstå hele fremgangsmåden. Tak :-) anonym - 2010-06-07 23:38:46 jeg har lavet denne kage 2 gange, til min søster´s bryllup og sidste år til min veninde´s, Dog var hindbæren skiftet ud med jordbær. dette kan bestemt også anbefales. :o) til sommer skal jeg også lave den til min bror´bryllup. Det er en kage man bestemt ikke synes klæber i ganen som mange bryllups kager gør.. :o) anonym - 2010-04-12 23:22:13 Hindbærcremen blev også tynd første gang jeg lavede den...jeg forsøgte mig i stedet med at indkoge hindbærene, for at få noget af væsken væk...det virkede super godt...jeg skal lave kagen igen nu, til min lille nevøs barnedåb...første gang jeg lavede den var til mine forældres sølvbryllup :) anonym - 2010-02-15 16:46:19 Rigtig god kage. jeg skal lave den for 4 gang til et bryllup og har også lavet den til dåb og fødselsdage. Den er et hit hver gang. Jeg har lavet en med hindbær og jordbær og beggedele er lige gode. For at hindbærcremen ikke bliver tynd er det en god ide at bruge en meget tyg yougurt. Ellen - 2010-01-22 12:53:36 Super god opskrift, jeg vil dog hellere bruge fondant i stedet for marcipan. Det er nemmere at arbejde med og er ikke så sødt. Christina - 2010-01-12 18:36:38 Overvejer om dette skal være kagen til mit bryllup til sommer. Er der nogen der kan fortælle hvad prisleje den ligger i? (Vi skal være ca. 65 personer) Helle Ditlevsen - 2009-12-29 21:19:06 Hejsa jeg kan varmt anbefale denne kage, jeg lavede den til et bryllup for 125 personer, og jeg undlod, noget af opskriften fordi ægteparet ville undlade chokoladen/brune lagkagebunde. MEN desforuden, lavede jeg dobbelt så meget crem med fløde i. Der kom marcipan udenpå og det smagte bare super godt, og friskt..... For at gøre denne kage(som bryllupslagkage til 125 personer) billigere brugte jeg jordbær istedet for hindbær, og tilsatte lidt mere vanilie/sukker, fordi den ikke skulle blive sur. Kommentarer til nedestående.... min "jordbær"crem blev ikke ved med at være flydende, og smørcremen gjorde noget godt syntes "VI", og ikke for sød men super lækker. Har lavet den til en fest med kollegaer også, og har dog også til sommer i sinde at lave en igen :) Kærlig hilsen Helle kaka - 2009-12-19 12:18:56 Hindbærmoussen var ikke så god... hvd kan man gøre for det bliver mindre flydene? Mette - 2009-05-30 11:06:40 Det er bare den lækreste bryllupskage....Lavede den til min datter og svigersøns bryllup ;) Det var en stor succes, og stykket de gemte til 1.års bryllupsdag, kom i fryseren og var ganske god erfter optøning... KAN KUN ANBEFALES!! Miriam - 2009-05-04 12:13:51 Vi har prøvet at lave kagen. Synes den var superlækker. Vi brugte dog ikke de bunde der er nævnt, men derimod nogle lagkagebunde min mor har opskriften på. Og så puttede vi et eller andet andet ovenpå. Kan ikke huske hvad det var. Men den blev rigtig lækker. Så den skal vi bruge til mit bryllup til sommer. Rikke - 2009-03-25 03:42:04 Den lyder rigtig lækker, og kan læse at rigtig mange har prøvet at lave denne kage. Er der så ikke en der har mulighed for at ligge et billed ind? Man "spiser" med øjnene. Annie - 2008-09-14 10:04:17 utrolig lækker kage - bundene blev lidt tynde, men ellers en helt igennnem super kage. Hverken for sød eller for tør Betty - 2008-08-04 17:35:55 Skulle lige se hvad der var af bryllupskager og vupti denne kom frem denne har jeg og den kommer fra kageportalen.dk der er også en bedre opstilling af opskriften...... (o; anonym - 2008-07-15 10:55:35 Det er 3. gang jeg skal lave kagen til bryllup.. Den er bare super lækker og ikke klæbrig, som jeg synes mange andre bryllupskager er. Marianne - 2008-05-23 21:49:46 Kagen var super, men ikke som bryllupslagkage, som jeg mener skal være mere tung og "klæg" i det. Mere en almindelige lagkage, og ikke så pæn med både mørke og lyse bunde :o( Eva - 2008-02-21 14:29:26 Vi lavede en lagkage til børnefødselsdag med en lys bund, herefter et lag Toblerone-creme, en mørkl bund i midten, herpå hindbærmoussen og til sidst en lys kagebund. Den blev pyntet med flødeskum og revet chokolade. Totalt hit ved både børn og voksne. Flere har bedt om at få en kopi af opskriften. Tigermouse - 2008-01-26 18:03:05 Kagen er en klassiker - har lavet den til både bryllupper og fødselsdage - den går altid rent ind! Hvis man ikke vil have den for sød, kan sukkeret i hindbærmoussen undværes. :) Randi - 2007-09-25 11:50:51 Super kage, dog meget sød. anonym - 2007-04-16 15:13:09 Det var en himmels kage!! anonym - 2007-04-16 15:10:08 meget lang kage og den smager dårligt brudden kastede op. anonym - 2007-02-22 20:40:29 hvid toblerone kan stærkt! anbefales Susanne - 2005-01-01 01:01:01 er det bedre at brug drænet yougurt til hindbærcremen? Hanne - 2005-01-01 01:01:01 En superlækker kage!! Jeg lavede den til mit bryllup og har gentaget succesen til fødselsdage - med en enkelt kage og uden marcipan, men med flødeskum og glasur. Trine - 2005-01-01 01:01:01 Hvor meget marcipan skal man bruge? Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Kagen smager fin, men kunne smage bedre så hmm prøv en anden opskrift... Bettina - 2005-01-01 01:01:01 Rigig god kage. Vi samlede den om fredagen, hvor vi skulle bruge den om lørdagen. Men den smagte bedre søndag, så lad den lige stå et døgnstid på køl, inden i kommer marzipan på Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne