Indbagte rosenkål
Hovedingrediens : Kål - Rosenkål Indsendt : Red : |
|
|
Befri rosenkålene for de yderste blade og det nederste af stokken. Kom dem i kogende, letsaltet vand og kog dem knap møre – højst 5 min. Lad dem dryppe af på et klæde.
Del æggene i blommer og hvider.
Rør melet sammen med øl, olie, æggeblommer, muskatnød og salt til en tyk dej og lad den hvile 1 time på køkkenbordet.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Lad olien blive så hed i en tykbundet gryde eller frituregryde, at den syder omkring den svovlfri ende af en tændstik. Dyp hver enkelt af de afkølede rosenkål i beignetdejen, stryg dem lidt af og kom dem i frituren ét lag af gangen. Steg dem let gyldne og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, mens næste hold friteres.
Læg lige før servering alle de små boller i et net og giv dem samlet endnu et dyp i den hede friture. Lad dem på ny afdryppe af på fedtsugende papir et øjeblik og servér straks, mens de er varme og sprøde.
Passer perfekt til røget eller saltet svinekød.
|
|
Opskriften er vist 23083 gange,
og udskrevet 323 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2011-01-10 00:43:27 Glemte at sige - at jeg ikke koger rosenkålene først førs jeg dypper dem i beigne-dej og steger i olie. Så er de sprøde indeni stadig. Conny - 2011-01-10 00:41:51 Rosenkålen er pefekt tilbehør til næsten alle retter - kotelet - farsrulle med bacon .s.v. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne