Lammegratin

Lammegratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket lammefars
0.75 kg.kartofler
1 aubergine
2 courgetter
400 g.tomater (evt. fra dåse)
1 løg
4 fedhvidløg
0.5 tsk.spidskommen
1 knsp.kanel
 salt
 peber
5 dl.fed yoghurt
2 æg
 tyrkisk yoghurt med 10% fedt
Opskrift:
Skær kartofler, aubergine og courgetter i skiver, drys med salt og lad dem stå i ½ time.

Hak løg og hvidløg og brun dem sammen med kødet i olie. Tilsæt de flåede, hakkede tomater og smag kødsovsen til med salt, peber, spidskommen og kanel.

Tør grøntsagerne og læg dem lagvis med kødblandingen i et ovnfast fad. Dæk fadet med stanniol og sæt det i en 160 grader varm ovn i 30 min.

Til sidst overhældes retten med yoghurt, som er pisket sammen med æggene og bages i yderligere 15 min. ved 180 grader.

Godt brød og en blandet salat serveres til.

Tips:

Tyrkisk yoghurt kan købes mange steder. Hvis man ikke kan få det, lader man 1 l. yoghurt naturel løbe af i et klæde i mindst 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 9755 gange,
og udskrevet 343 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu