Savoykål med svampefyld
Hovedingrediens : Kål - Savoykål Indsendt : Red : |
|
|
Grøntsagerne rengøres. Uden at ødelægge eller halvere savoykålet fjernes sokken mest mulig. Kålen kommes i kogende vand. Bladene løsner sig og tages straks op af vandet til afdrypning. 8 -10 store blade bruges til retten.
Svampene skives og svitses på en pande indtil vandet fra svampene er fordampet. (Sidst i processen må man dog gerne hælde svampevandet fra, for ikke at svampene forsvinder helt). Tamarien hældes over svampene på panden og koger op. Fløden tilsættes og kogen ligeledes op. Svampesaucen blandes med de kogte ris og massen fyldes i de kogte savoykål blade, som rulles sammen og holdes på plades med en tandstikker (af træ). Rullerne lægges i et ovnfast fad, og evt. rest af svampefyldet fordeles ovenpå rullerne. Retten sættes i en 200 gr. Varm ovn i 10 min. inden den serveres.
|
|
Opskriften er vist 20112 gange,
og udskrevet 407 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer C. Larsen - 2009-09-28 21:25:06 Brug i stedet frisk rå savoykål, og kom evt. grøntsager/kød indeni, og grill det. Hvis kålen er med kød, så hellere 225 grader i varn ovn ca. 25-30 minutter (hvis det er fars af en eller anden art.) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne