Taziki - Tazikki
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Yoghurten hældes i et klæde og afdryppes 2-3 timer
Agurken rives, drysses med salt og står i ca et kvarter
Herefter skylles den og al væden vrides af
Den nu faste yoghurt blandes med hvidløg, lidt olie, paprika, mynte, salt og peber og agurk
Tazikien skal stå og trække et par timer i køleskabet før den serveres
Serveres som tilbehør f.eks Dolmars, tyrkiske frikadeller eller græsk farsbrød
|
|
Opskriften er vist 72602 gange,
og udskrevet 2225 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (50 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-05-29 16:28:07 det er sygt lang tid det tager at lave taziki mutzh - 2007-06-09 11:19:29 jeg synes at en agurk er for lidt hvis man tager den græske yoghurt, så vil jeg bruge to. Pas også på mmed at salte agurken, så heller balnde yoghurt og kryderierne for sig. :) vendelboe - 2005-01-01 01:01:01 den bedste t...... fås hos "kosta" i taverna Athen på Sonderburger Strasse i Flensborg- lige over for Aldi. Ikke noget steds i Grækenland har jeg fundet dens lige. Men opskriften vil han ikke af med. Selv putter jeg en smule origano i og ingen mynte. Yoghurten køber jeg i Aldi, hvor de har en græsk 10% yoghurt , som er lige til at bruge. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne