Stjerneskud
Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Stjerneskud - en elsket smørrebrøds-klassikerStjerneskuddet er en velkendt og elsket smørrebrøds-klassiker, der både nydes som en del af et større smørrebrødsbord eller alene som enten en delikat frokost eller som et godt aftensmåltid.Dette populære stykke smørrebrød - som er spækket med lækker fisk, skaldyr og rogn - blev opfundet tilbage i 1962, og det gjorde det af en hel speciel årsag. Et stykke smørrebrød til ære for det første menneske i rummetDet klassiske stykke smørrebrød, der har fiskefileten som sit omdrejningspunkt, var en hyldest til til kosmonauten Jurij Gagarin. Gagarin var i 1961 det første menneske i rummet - og han modtag stor anerkendelse verden over for denne bedrift. Derfor rejste han, efter sin tur ud i det ukendte, ud til store dele af verden, så han kunne fortælle om hans banebrydende oplevelse.I 1962 nåede Gagarin til Danmark, og her skulle han selvfølgelig prøve den traditionelle danske spise; smørrebrød. Ida Davidsen, som dengang var Danmarks ukronede smørrebrødsdronning, stod for serveringen - og til denne specielle anledning, havde hun udviklet et helt nyt stykke smørrebrød, nemlig Stjerneskuddet. Fiskefileterne var stablet på højkant, således de lignede en rumraket, og herimellem var der placeret laks og rejer. Alt dette - sammen med smørrebrødets navn - var en hyldest til Gagarin og hans rumrejse. Selvom fiskefileterne ikke altid er stablet som en rumraket den dag i dag, og der ligeledes findes nyere og flere variationer af den populære frokostspise, så vil navnet, og smagen, altid kunne sende os en tur i himlen og en tanke afsted til Gagarin. |
Opskriften er vist 366557 gange,
og udskrevet 7323 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (78 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2019-07-21 10:20:50 Kom lidt limesaft i en knorr hollandaise sovs. Det smager ad skam til godt til fisk Gunner - 2016-06-10 19:08:25 Hvidløg har SLET IKKE noget at gøre i stjerneskud. anonym - 2009-12-17 20:12:37 Hollandaisen skal laves - som før nævnt - med rigtigt smør (der klares, som opskriften siger) og en god, tør hvidvin. Desuden skal der ikke vand i en rigtig hollandaise, men lys bouillon - gerne en god fiskefond. Men SÅ passer den også til et rigtigt festmåltid! Anne-Grethe - 2009-09-21 16:44:28 En hollandaisesauce skal ikke laves med margarine, men med rigtig smør, ellers en fin opskrift Jørn Marcus - 2008-10-31 17:30:08 Har akkurat fått smakt denne retten av et dansk par i nord-Norge. Nydelig forrett. Spennende og frisk smak. Anbefales. og Takk Jørgen Bo - 2008-03-19 19:49:32 Dette er ubetinget den bedste opskrift på et stjerneskud jeg har prøvet. Kan absolut anbefales.... carina - 2008-02-16 11:02:56 det smager virkelig i skulle prøve den! jeg får den måske til min konfirmation:) anonym - 2007-08-27 16:51:13 Der skal da røget laks til det er det som er prikken over ièt. Ellers meget lækker anonym - 2005-01-01 01:01:01 Stjerneskud uden dressing -så hellere undlade saucen! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Man kan med god resultat anvende Knorr hollandaise sovs. Desuden bliver stjerneskuddet bedre hvis man undlader den røgede laks samt dressingen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne