Stifado

Stifado, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksestrimler

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Stifado, billede 4 Stifado, billede 1 Stifado, billede 2 Stifado, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg. oksekød i strimler
2 spsk.olivenolie
 
2.5 dl.oksebouillon
 
140 g.tomatpure konc.
2 dl. rødvin
4 spsk.vineddike
3 - 4 fedhvidløg i skiver
2 laurbærblade
1 - 2 spsk.spidskommen
1 lille stang hel kanel
 
500 g.perleløg
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Oksekødet skæres i strimler og brunes på en pande i olivenolie.

Kødet lægges i et ildfast fad, og panden koges af med oksebouillon som hældes over kødet.

Fadet dækkes med folie og stille i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i 1 time.

Derefter tilsættes de øvrige ingredienser undtaget perleløg og det sidste olivenolie.

Perleløg dryppes god af og brunes i 2 spsk. olivenolie på en pande.

Løgene hældes ved kødet, og det hele får endnu 1 time i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn, uden folie.





karakterer:
Opskriften er vist 75329 gange,
og udskrevet 2503 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-03-03 21:14:29
Stifado er med kalvekød!!

  -   2015-02-13 19:18:54
Glem perleløg, brug alm, men hele

  -   2010-06-09 22:39:29
græsk stifado er store stykker kød ( bov,tykkam, yderlår, inderlår ) som har simrede mindst 3 timer el til kødet er mørt, resten af ingredienserne er fine nok, serveres med kogte, stegte kartofler, mos eller ris

  -   2010-03-28 21:04:03
Vi brugte friske perleløg. De skal jo koge med en times tid, så mon ikke dem fra glas vil blive helt udkogte?

  -   2009-11-30 20:29:50
Er perleløgene fra glas, eller rå?

  -   2007-12-15 12:49:57
Smager godt!