Sporvognskål
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet svitses på en pande uden fedtstof til det er helt løst (brug en gaffel).
Hvidkålen snittes fint. Løgene snittes groft og kartoflerne skæres i skiver. Tag en stor gryde og smelt først smørret. Fordel herefter de forskellige ingredienser i følgende rækkefølge: Først et lag hvidkål, herefter et lag oksekød, krydderier: salt/peber/karry, så et lag løg og herefter et lag kartofler. Gentag proceduren, til ingredienserne er brugt. På toppen fordeles tomatpureen og overhældes med vandet. Gryden sættes på jævn varme, og der må ikke røres i gryden det første kvarter. Vendes herefter hvert kvarter. Kogetid i alt ca. 1 time. Sæt gerne gryden på bordet og servér med et godt hjemmebagt rugbrød eller madbrød. Øl hører til. |
|
Opskriften er vist 71008 gange,
og udskrevet 1262 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Bjarne Goldbæk - 2024-05-30 10:01:26 Jeg fik serveret denne ret i kantinen i dag. Vidunderlig kombination af oksekød, løg, kartofler og ikke mindst kål. Denne ret bør serveres noget oftere :) Connie Hansen - 2022-11-02 11:11:25 Vidunderlig og nem hverdagsmad Rikke - 2007-03-11 13:44:11 Denne opskrift vækker minder om min barndom, hvor vi tit fik denne ret. Smager absolut fantastisk! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne