Hasselback Kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl de mellemstore kartofler.
Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie, smør også kartoflerne olie og sæt dem i det smurte fad med skiverne opad. Krydr med salt. Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 1 time til kartoflerne er lysebrune. |
Mange kalder dette for Hasselbagt kartofler, men de heder faktisk Hasselbackkartofler eller Hasselback kartofler efter en svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm.
|
Opskriften er vist 409245 gange,
og udskrevet 3343 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (67 stemmer) |
|
Kommentarer LSWO - 2021-11-04 16:21:21 Jeg har bagt dem med timian, olie, groft salt og rasp MUMS anonym - 2021-10-11 14:45:07 De skal da ikke skrælles; De bliver mere lækre med en smørklat på toppen, inden de sættes ind. John Block - 2014-02-28 14:57:33 Opskriften er udmærket - meen : udover salt, så drys alm. rasp over kartoflerne. Dette giver en helt unik 'sprød' overflade. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne