Hvidkålsbyttel
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Fars:
De 2 brødskiver sættes i blød i ca. 5 minutter. Kødet hakkes 1-2 gange. Brødskiverne trykkes let af, skorpen fjernes, og brødet udrøres omhyggeligt i farsen sammen med æg og krydderier. Hvis farsen ikke er lind, spædes til med lidt vand. Kål: Kålhovedet deles i fire dele, stokken skæres bort og kålen koges i letsaltet vand ca. 15-20 minutter, afkøles og vandet trykkes let af. I en velsmurt hvidkålsbuddingform lægges skiftevis hvidkålsblade og fars, og retten koges i vandbad ca. 50 minutter. Lav sovs af koge vandet fra kålen eller servér smeltet smør til retten. |
|
Opskriften er vist 16105 gange,
og udskrevet 247 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer zoya - 2006-12-04 17:31:00 da dette er en sønderjydsk egnsret er det nok kun hernede, man kan få formen. den er nu heller ikke nødvendig. Det gor fint medet lidt højt ildfast fad med låg. Angående sovsen plejer jeg at lave den på halvt kogevand fra kålen og halvt kaffefløde / sødmælk - og så lige smage den til med lidt revet muskatnød. Hvis der er noget til overs, kan man skære det i sviver, varme det på panden og spise et godt stykke brød til. det er faktisk en velsmagende ret, og børn kan også godt lide det. Hans - 2005-01-01 01:01:01 Hvad er en hvidkålsbuddingeform? Hvorfor ikke skrive springform eller noget andet så vi ved hvad vi skal bruge? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne