Hvidkålsbyttel

Hvidkålsbyttel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1750 g.hvidkål
 
 Fars:
400 g.svinekød
2 skiverfranskbrød
1 æg
2 tsk.salt
 peber
0.5 tsk.allehånde
 hakkede løg
 
Opskrift:
Fars:
De 2 brødskiver sættes i blød i ca. 5 minutter.
Kødet hakkes 1-2 gange. Brødskiverne trykkes let af, skorpen fjernes, og brødet udrøres omhyggeligt i farsen sammen med æg og krydderier. Hvis farsen ikke er lind, spædes til med lidt vand.

Kål:
Kålhovedet deles i fire dele, stokken skæres bort og kålen koges i letsaltet vand ca. 15-20 minutter, afkøles og vandet trykkes let af.

I en velsmurt hvidkålsbuddingform lægges skiftevis hvidkålsblade og fars, og retten koges i vandbad ca. 50 minutter. Lav sovs af koge vandet fra kålen eller servér smeltet smør til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 16105 gange,
og udskrevet 247 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-12-04 17:31:00
da dette er en sønderjydsk egnsret er det nok kun hernede, man kan få formen. den er nu heller ikke nødvendig. Det gor fint medet lidt højt ildfast fad med låg. Angående sovsen plejer jeg at lave den på halvt kogevand fra kålen og halvt kaffefløde / sødmælk - og så lige smage den til med lidt revet muskatnød. Hvis der er noget til overs, kan man skære det i sviver, varme det på panden og spise et godt stykke brød til. det er faktisk en velsmagende ret, og børn kan også godt lide det.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad er en hvidkålsbuddingeform? Hvorfor ikke skrive springform eller noget andet så vi ved hvad vi skal bruge?