Hurtig Hvidkålsgryde

Hurtig Hvidkålsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hurtig Hvidkålsgryde, billede 4 Hurtig Hvidkålsgryde, billede 1 Hurtig Hvidkålsgryde, billede 2 Hurtig Hvidkålsgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hvidkål
3 grønsagsterninger Knorr
500 g.hakket halv svin/kalvekød
 vand
 peber
 salt
2 spsk.olie
 basilikum
 estragon
 
 flutes
 hvidløgsmør
 
Opskrift:
En stor jerngryde varmes op med olie i. Kødet svitses til det er løst. Hvidkålen skæres i strimler og svitses med. Der skal røres godt under svitsningen. Herefter hældes der vand over til det lige dækker kålen. (kålen afgiver også saft). Grønsagsterninger samt krydderierne tilsættes. Læg låg på og småkog i ca. 20 minuttet - og retten er klar til servering.

Serveres med varme flutes og kold hvidløgssmør + et glas koldt fadøl!





karakterer:
Opskriften er vist 79251 gange,
og udskrevet 1337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-19 18:28:13
Hurtigt, sundt og velsmagende!

  -   2018-12-02 17:13:40
Det er alt, alt for meget vand! Bare 2-3 dl til at dampe kålen, det er rigelig. Desuden passer timian langt bedre til kål, end basilikum.

  -   2014-09-29 09:54:11
Jeg erstattede basilikum og estragon med karry og tilsatte også lidt kartofler og gulerødder... Kartoflerne jævner retten, så den bliver knap så flydende.

  -   2012-02-02 09:19:21
Jeg tilsætter altid gulerødder og kartofler som koges med kød og kål i 20 min. Rugbrød med smør er godt tilbehør.

  -   2007-07-08 19:17:51
Er det er suppe, eller skal vandet sorrteres fra før servering?

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad nu hvis man ikke har et fadøls apparat ??