Gammeldags hvidkål
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kålhovedet deles i fire dele, stokken skæres bort og kålen koges i letsaltet vand ca. 15-20 minutter, afkøles og vandet trykkes let af.
Kålen hakkes fint med en kniv eller køres en gang gennem kødhakkeren. Kommes i en gryde og får et opkog med fløde og smør, så det bliver en tyk stuvning. Smages til med peber, muskat og evt. salt. Serveres til Frikadeller. |
|
Opskriften er vist 187152 gange,
og udskrevet 2322 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (46 stemmer) |
|
Kommentarer Svoger - 2017-09-28 15:17:20 Hej - man kan også tage den nemme vej og købe Sønderjysk Kåls frosne hvidkål. Den skal bare tilsættes smør, fløde, salt, hvid peber og muskatnød. Åse Thielen - 2016-12-18 15:17:47 Kan det holde sig 5 dage på køl ? Eller kan man fryse det ned? Berit Nielsen - 2015-12-22 11:15:04 Hej Tina, ja det kan sagtens forberedes dagen inden, det giver faktisk det bedste resultat. Men du skal endelig huske at sætte det i køleskabet, da det ellers kan blive surt pga fløden Tina - 2015-12-03 14:15:15 Kan det forberedes en dag i forvejen ? anonym - 2014-11-27 23:24:41 I sønderjysk gammeldags hvidkål skal der være kål, smør godt med fløde , salt og hvid peber og til slut revet muskat nød i. Det er sådan mine børn vil have det. Mvh Flemming Vendelbo - 2014-11-18 14:05:39 Smager dejligt. Kunne aldrig finde på at komme sukker og kanel på - heller ikke på grønlangkål. Sukker og kanel hører kager til, ikke mad Peder - 2014-03-27 11:45:28 Jeg læste kommentarer Og hørte om en smule sukker . Perfekt handymand - 2011-11-25 13:37:28 Salt og peber, Slut prut finale. Så er det jul. :-) Ps. Kanel skal på noget hvidt, men det er rissengrød ;-) anonym - 2011-11-16 12:08:33 Vendelboen: Hvidkålen skal drysses med ren kanel. Ikke med sukker. Nordjyden - 2011-03-03 12:07:49 Der skal naturligvis sukker og kanel oven på... :-) Mette - 2009-09-06 17:25:50 Gammeldags hvidkål er blandt mine absolutte favoritter! Især med sukkerbrune kartofler til. Husk at smage retten til med en smule sukker også, det giver en perfekt balance! whiskyman - 2009-08-08 13:08:03 se dette er rigtig sønderjysk guf bedre kan det ikke blive (og ikke som i nordjylland hvor de putter kanel og sukker på. De er skøre de nord jyder) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne