Surkål på Slavkos måde
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
|
|
Kog salt og vand, til saltet er opløst. Lad det køle af.
Rens imen hvidkålshovederne. Fjern de yderste blade, skær evt. dårlige steder af og skær hul i bunden af kålhovedet, så hele rodstokken fjernes. Læg kålhovedet i en stor gryde, hæld saltvand på og læg øverst en tallerken med en vægt på, så den holder sig nede i saltlagen. Man kan også skære kålen i mindre stykker, hvis man f.eks. vil lave surkål med flæsk eller servere kogt surkål til forskellige kødretter. Efter nogle dages forløb stiger der ofte urenheder op til overfladen. Det skummes fra overfladen og smider det ud. Det gøres hver eller hveranden dag. Hvis det står en 10-14 dage er som regel tilpas. |
|
Opskriften er vist 13128 gange,
og udskrevet 158 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne