Sønderjydsk hvidkålsbudding
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidkålens yderblade og stokken fjernes.
Kålen snittes groft og koges i 20 minutter i letsaltet vand. Hvidkålen hældes i en sigte, og kogevandet gemmes. Kålen lægges lagvis med farsen i et smurt ovnfast fad. Begynd med fars og slut med kål. Rasp drysses over og klatter af smør/margarine fordeles over. Buddingen bages i 1 time ved 160 grader C. alm. ovn. Der laves en lys sovs af kålvand, mel og mælk. Sovsen smages til med reven muskatnød. Kålbuddingen serveres med pillekartofler til. |
|
Opskriften er vist 174553 gange,
og udskrevet 4050 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2968 stemmer) |
|
Kommentarer Jytte H - 2022-04-05 18:50:44 Super dejlig, ret 😊 Torben andersen - 2021-12-24 06:37:33 Lidt kød fond eller en opløst maggi terning med kødsmag vil gøre underværker i farsen. Det smager ikke af noget særligt. anonym - 2021-09-23 12:29:30 Og det smager pragtfuld!!! Dagen efter skæres vi det i tykke skiver og steger det i smør. Det bliver det ikke ringe af!!!! anonym - 2021-03-21 11:47:36 Smager godt, men uden muskatnød. bp - 2021-02-28 16:09:40 starter med kål og slutter med kål Tove Andersen - 2021-01-27 14:21:22 Så lækker en opskrift, smager som den jeg fik som barn, for mere end 60år siden. sp - 2019-09-04 18:24:45 jeg kåger kålen i en stor gryde. Selv gryden kan bruges senere til fordeling af fars, Dog tager jeg et ildfast fad og fordeler kål og fars. Brug rigelig kål. Smager godt på panden dagen efter :-D lilian - 2018-11-24 23:49:46 der behøves absolut ingen form for at lave retten - bruges form skal den også koges i vandbad i ovnen. kogning i gryde som forfatter til denne opskrift skriver, er akkurat lige så godt... fredepetersen - 2018-01-30 14:43:24 Hvor kan man købe formen (adresse?)? Går ud fra, at det er formen til vandbad, der også kan anvendes til brødbudding. På forhånd tak! Jens - 2017-08-22 22:53:54 Næsten samme mim mor tilberedte den for 40 år siden, dog blev kålen ikke snittet men blev brugt hele. Super opskrift sovsen fantastisk. niels Krøyder - 2016-11-19 18:55:49 er det ikke såden at den ret bliver lavet i en høj form som dom er høj Ejnar - 2014-01-22 12:38:43 Ja min kære kone har lige købt en form med låg. Ja den gamle form var slidt så ja . Prisen på sådan en form er søle 200 kr ved din isenkræmmer. En rigtig god hvidkåls budding med sovs og kartofler . Ja så kan det ikke fås bedre. anonym - 2013-12-08 06:55:58 Min mor lavede altid hvidkålsbudding i en stor gryde hvor hun skiftevis lagde hvidkål og fars...Er der nogle som har erfaring med det og som kan fortælle lidt om fremgangsmåden :) Den var supergod :) Ingeborg - 2013-01-23 15:54:54 Det er en god gammeldags sønderjysk ret som jeg har fået så tit som barn (I Røde kro). Den skal helst koges i den rigtige høje form, med tætsluttende låg, i vandbad, og ja, der bliver en forrygende go opbagt sovs af skyen fra formen. Formen har jeg, sjovt nok, fundet hos en isenkræmmer i Ålborg. Vibeke - 2013-01-13 18:08:24 Super opskrift som både er sund og billig - jeg smager sovsen til med sennep - lav endelig rigelig da resten er rigtig god at stege på panden dagen efter. jette - 2012-07-16 12:35:44 Super opskrift!! Nem og lækker, og så er det en god måde at bruge den sunde kål på. Det er meget lettere at lave den i ovn end vandbad. Allan - 2012-03-22 14:22:12 Godt nok lang tid siden jeg sidst har laven den, laver min i form, mange spørger til hvor man køber en form, jeg har været så heldig at finde min i en genbrugs butik har set i andre genbrugs butikker at de er der og så har de jo sikkert lavet mange Finn Røschmann - 2012-02-14 10:18:38 Hvidkålsbuddingen bliver altså bedre hvis den laves i en høj form. Den bliver ikke så tør som i et fad. Alex - 2010-10-23 20:27:25 Det er en dejlig ret , men hvor køber jeg en ny form ? Min er så ringe nu at jeg ikke mere kan bruge den . Alex - 2010-10-23 20:24:20 Hvor køber man en sådan form ? jeg har ledt mange stæder ! gisja - 2010-08-16 09:51:54 Retten kan også laves ved at man bearbejder farsen , som til sønderjydske frikadeller og bruger er rigtig buddingform, som smøres med evt. flydende magarine og her kommer først kål, så fars og der sluttes af med kål. Buddingen koges i vandbad på komfuret i ca. 1½ til to timer - væden fra buddingen kan også tilsættes sovsen - det smager herligt. Ulla - 2010-08-12 22:32:27 Lige netop, Malthe, det er sådan man laver/spiser hvidkålsbudding :o)) malthe - 2010-07-17 20:44:48 jeg laver den i vandbad i en buddingeform.... dagen efter er det det bare super at stege resterne med brasede kartofler Lena - 2007-01-22 19:10:08 kom tynde skiver bacon på toppen, inden den sættes i ovnen. Sådan lavede min mormor den. Lis - 2005-01-01 01:01:01 Som jeg fik den derhjemme på Als Alex - 2005-01-01 01:01:01 Superlækker , jeg har lavet den som Skipper har anbefalet nem og ligetil , intet kan gå galt Skipper72 - 2005-01-01 01:01:01 let og overskueligt bma - 2005-01-01 01:01:01 Den bliver endnu bedre når den laves i en form med låg på som koges i vandbad, husk at hælde alt det kålvand i formen somder kan være der det giver en særdeles god sovs. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne