Fyldt hvidkål på italiensk

Fyldt hvidkål på italiensk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lillehvidkål
300 g.hakket kalve-/svinekød
100 g.kogt, røget, hakket skinke
40 g.smør/margarine
2 spsk.hvedemel
2 dl.mælk
1 æggeblomme
50 g.reven ost
1 tsk.specie (blandingskrydderi af muskatnød, nellike, kanel, peber, stødte mandler)
1 tsk.salt
 Margarine eller olie til stegning
 Meljævning
 
 Groft brød
 
Opskrift:
Yderbladene på hvidkålshovedet fjernes, og der skæres et låg (de øverste 4 - 5 cm) af kålen. Kålhovedet og det afskårne låg koges i letsaltet vand, der dækker, i 2 - 3 minutter. Kålen drypper af med bunden i vejret.

Farsen:
Der laves en hvid sovs af margarine, mel og mælk, og sovsen afkøles.

Den hakkede skinke ristes lysebrun på en pande og afkøles.

Skinke, sovs, hakket kalve-/svinekød, æggeblomme, ost og krydderier røres sammen til en ensartet masse.

Farsen lægges mellem kålbladene med en ske, uden at bladene fjernes fra stokken. Hovedet skal forblive som et helt hoved. Det er lettest, når der startes midt i kålhovedet. Læg hvidkålslåget på og bind det på plads med ufarvet bomuldsgarn uden at stramme for meget til. Farsen skal kunne udvide sig lidt.

Kålen brunes i en stegegryde i smør eller olie.

Der hældes lidt bouillon ved, og et tætsluttende låg lægges på.

Kålen steges ved svag varme, til den er mør. Så er farsen også færdig.

Kålen tages op på et stort, dybt fad, og bomuldsgarnet fjernes.

Stegeskyen jævnes lidt, smages til og hældes over kålen.

Ved udskæringen er det nødvendigt med en stor, skarp kniv og en stegegaffel til at støtte med.

Serveres med groft brød til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fyldt hvidkål

karakterer:
Opskriften er vist 22101 gange,
og udskrevet 294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu