Stuvet hvidkål 03

Stuvet hvidkål 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stuvet hvidkål 03, billede 4 Stuvet hvidkål 03, billede 1 Stuvet hvidkål 03, billede 2 Stuvet hvidkål 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 8-10 minutter. Kog mælken op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i. Lad det simre et par minutter under omrøring.

Tip:
Kog mælken igennem med 1-2 tsk. karrypasta, inden den jævnes. Smag evt. til med lidt mangochutney.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Stuvet hvidkål

karakterer:
Opskriften er vist 228650 gange,
og udskrevet 4707 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (64 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2638 (628 kcal)
KJ pr. Pers. 659 (157 kcal)
Vægt ialt 1524 gram
Vægt pr. Pers. 381 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 173 KJ (41 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 7.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-12 15:06:18
Her hos os bliver maizena nødt til at være godt nok. Er glutenallergiker, og kan derfor ikke bruge almindelig mel, men sammen med mælk bliver maizena altså noget anderledes end med vand. Det minder faktisk om når det bliver lavet med almindelig mel.

  -   2011-03-23 21:06:12
Efter min mening skal hvidkålen koge mindst en halv time og så bør man ikke kommi kanelsukker i. En fræk løsning er at komme bacon i tern i og så naturligvis frikadelle til.

  -   2011-02-18 15:38:52
Hos os hører der frikadeller til, og kanel på hvidkålen.. :-) Eller super lækker opskrift, nem og hurtig.

  -   2009-12-27 21:56:20
Brug helst aldrig majsstivelse, mine smagsløg fortæller st det smager af klister. Brug i stedet en lille del smør, smt kogevand fra hvidkålen + 1-3 tsk. mel, og rør kraftigt - tilsæt mælk til den rette konsistens + salt og peber. Sæt posen med musktnød på botfrt, og lad gæsterne selv vælge hvor met de vil haave drysset på. Smager også godt til paneret flæsk. Og så er det sundt - alt forberedt kål. Rosenkål kan rives på den grove side - tilføjes appelsinsaft/citronsaft, salt og peber og lidt muskatnød - så har du en fantastiskt salat.

  -   2007-10-23 16:28:20
spændende tilføjelser

  -   2005-01-01 01:01:01
spis medister til