Stuvet hvidkål 03
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 8-10 minutter.
Kog mælken op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Vend kålen i. Lad det simre et par minutter under omrøring.
Tip: Kog mælken igennem med 1-2 tsk. karrypasta, inden den jævnes. Smag evt. til med lidt mangochutney. |
|
Opskriften er vist 228769 gange,
og udskrevet 4710 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (64 stemmer) |
|
Kommentarer Maria - 2013-01-12 15:06:18 Her hos os bliver maizena nødt til at være godt nok. Er glutenallergiker, og kan derfor ikke bruge almindelig mel, men sammen med mælk bliver maizena altså noget anderledes end med vand. Det minder faktisk om når det bliver lavet med almindelig mel. Thomas - 2011-03-23 21:06:12 Efter min mening skal hvidkålen koge mindst en halv time og så bør man ikke kommi kanelsukker i. En fræk løsning er at komme bacon i tern i og så naturligvis frikadelle til. Christina - 2011-02-18 15:38:52 Hos os hører der frikadeller til, og kanel på hvidkålen.. :-) Eller super lækker opskrift, nem og hurtig. C. Larsen - 2009-12-27 21:56:20 Brug helst aldrig majsstivelse, mine smagsløg fortæller st det smager af klister. Brug i stedet en lille del smør, smt kogevand fra hvidkålen + 1-3 tsk. mel, og rør kraftigt - tilsæt mælk til den rette konsistens + salt og peber. Sæt posen med musktnød på botfrt, og lad gæsterne selv vælge hvor met de vil haave drysset på. Smager også godt til paneret flæsk. Og så er det sundt - alt forberedt kål. Rosenkål kan rives på den grove side - tilføjes appelsinsaft/citronsaft, salt og peber og lidt muskatnød - så har du en fantastiskt salat. jørgen - 2007-10-23 16:28:20 spændende tilføjelser anonym - 2005-01-01 01:01:01 spis medister til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne