Stuvet hvidkål
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Tilberedningstid : 60 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Gammeldags stuvet hvidkål til klassiske danske retterStuvet hvidkål er en klassisk dansk spise, der kan bruges som tilbehør til rigtig mange retter, fx frikadeller, flæsk, medisterpølser, samt forskellige juleretter som fx glaseret skinke.Vores opskrift er på gammeldags stuvet hvidkål, dvs. stuvet hvidkål med fløde og sødmælk. Det giver nemlig retten den cremede og lækre konsistens, som vi mener den bør have. Klassisk stuvet hvidkål er desuden også med smør, og derfor indeholder vores opskrift selvfølgelig også dét. Sæt dig eget præg på vores opskrift på stuvet hvidkålI vores opskrift på stuvet hvidkål fra Alletiders Kogebog, er der ikke sparet på noget af det gode.Der er 102 kcal pr. 100g i stuvet hvidkål. Hvis du gerne vil reducere kalorierne, er der flere måder, du kan tilrette vores opskrift på, uden at gå på kompromis med smagen. Du kan fx erstatte sødmælken med let- eller minimælk og/eller erstatte fløden med madlavningsfløde. Der er dog mange andre måder, du også kan sætte et personligt præg på vores stuvet hvidkål opskrift på. Du kan fx drysse kanelsukker på eller sort peber. Eller du kan tilsætte en smule fintrevet citronskal, hvis du vil give retten et lidt syrligt modspil. Ofte stillede spørgsmål om stuvet hvidkål (FAQ)Kan man fryse stuvet hvidkål?Ja, man kan godt fryse stuvet hvidkål. Husk at det skal varmes op langsomt ved lav varme.Kan stuvet hvidkål varmes op igen?Stuvet hvidkål kan godt varmes op igen dagen efter det er lavet, men det kan ikke holde sig i mange dage i køleskabet. Her anbefales det i stedet at fryse det ned. |
|
Opskriften er vist 930433 gange,
og udskrevet 26249 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (297 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-02-08 00:03:39 Det er første gang jeg laver stuvet hvidkål. Jeg må sige, at denne opskrift har været mega god til at guide mig igennem, og det er den bedste stuvede hvidkål jeg nogensinde har smagt. Det er ikke sidste gang jeg laver den, med denne opskrift. Alle ingredienser i det mængde man skulle anvende er brugt. Herfra får Alletiders kogebog denne kommentar og 2 x fem i karakter. Orla - 2023-03-03 07:05:06 Meget god middags ret.Ummm.Som er let at lave. anonym - 2022-01-22 20:13:18 Min første gang med stuvet hvidkål og det var såvellykke anonym - 2021-11-30 15:51:08 kan det nedfryses anonym - 2020-10-24 16:36:48 Plejer at koge kålen i en mild hønse fon bliver super lækkert E.H. - 2019-11-22 12:09:32 Efter kålen er kogt hakker jeg den i en skål så den ikke er så grov, jeg bruger også kogevandet fra kålen til sovsen det giver ekstra smag. anonym - 2015-03-08 21:09:46 Er jeg den eneste der spiser stuvede hvidkål drysset med et godt lag sort peber?? anonym - 2013-10-07 17:11:48 kan det fyses. Trine - 2011-11-06 19:31:05 Er jeg den eneste der kover hvidkålen i mælken? så bliver alle smags stofferne i sovsen. Sofie - 2009-03-16 19:54:12 smagte bare helt utrolig... Fik det her til aften og maven blev bare prop fuld... Morten - 2008-01-26 11:41:40 Meget fint:) Det er folk som dig der gør det lidt nemmere at være hjemmegående husfar :) Else - 2007-11-21 15:58:28 God opskrift. Hos os drysser vi med kanelsukker, og undlader muskatnød Jørgen - 2007-01-25 00:10:17 Stuvet hvidkål skal drysses med sukker og kanel. Smager fantastisk Soren - 2005-01-01 01:01:01 var en stor succes i USA.. Anja - 2005-01-01 01:01:01 Stuvet hvidkål smager også godt med medister |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne