Græsk mousaka

Græsk mousaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk mousaka, billede 4 Græsk mousaka, billede 1 Græsk mousaka, billede 2 Græsk mousaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
500 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Rosmarin, tørret
   
750 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Pil og hak løgene. Svits dem. Kom kødet i, svits det, tilsæt hvidløg, tomatpuré, salt, peber, sukker og rosmarin. Simre i 5 min. Smag til.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel halvdelen af kartoffelskiverne i bunden af et smurt ovnfast fad. Kom kødblandingen på, dæk med resten af kartoflerne.

Pisk æg og mælk sammen. Hæld det over. Drys ost på.

Sættes i en 180 grader C. alm. ovn i 45 min.

Serveres med grøn salat og flutes.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Opskriften er vist 418464 gange,
og udskrevet 17610 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (303 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11440 (2723 kcal)
KJ pr. Pers. 2860 (680 kcal)
Vægt ialt 2162 gram
Vægt pr. Pers. 540 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (125 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 9.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-22 18:36:06
Det er sådan vi laver mousaka på Balkan. Og Balkan er ikke kun Grækenland. Dette her er en Balkan Mousaka :D

  -   2014-02-06 16:46:48
Husk: at tilsætte 1 tsk. kanel for den rigtige græske smag....

  -   2013-06-22 15:08:40
Denne opskrift er ikke rigtig græsk. Der mangler Aubeginer og kanel. Og der skal bechamel sause lavet af bøffel mozarella over samt rasp.

  -   2012-11-29 21:27:38
Er auberginer ikke, en central del af mousakaen ????

  -   2012-11-02 15:13:02
Ikke særlig græsk opskrift..... ingen aubergine ????? kødsovs med margarine og tomatpure ?????? o.v.s. Det kan godt være, det smager godt, men kald ikke retten for "græsk mousaka"

  -   2012-05-22 14:19:41
Med lidt frisk oregano i smager det kanon godt! :D

  -   2012-05-02 22:03:10
Helt enig, der skal kanel og aubergine i, så er denne ret fantastisk.

  -   2012-03-21 13:30:19
efter en time var kart. ikke møre så forkog dem gerne

  -   2011-10-26 12:56:15
Lavede den med halv løg/halv hvidkål, da jeg ikke havde så mange løg, blev også godt.. Dog var der også ved mig nogle kartofler der stadig var lidt hårde.. Så forkoger dem også lidt næste gang..

  -   2011-07-15 15:50:39
Jeg lavede den med kun 200 g løg, og med skummetmælk i stedet for sødmælk, den blev bare mums!

  -   2011-07-13 11:20:35
Rigtig lækkert!

  -   2011-05-06 12:24:43
hej jeg ved ikke om dette er en lasagne bare en anderledes en? jeg skal vinde i en konkurence i hjemkundskab i 6. klasse hjælp mighilsen charlotte

  -   2011-03-14 12:26:20
Det ser rigtig godt ud, smager også godt, men skuffer!! forberedning tager også tid. æog

  -   2010-08-12 23:06:20
Super god.

  -   2010-05-13 16:04:45
Det er ikke græsk moussaka i og med at der er kartofler i. Der skal masser af aubergine i!

  -   2010-02-07 17:56:44
Ja husk lige 1-2 tske kanel :-)..

  -   2009-11-03 09:40:49
Jeg har godt nok ikke forstand på græsk mad, men er det meningen, at den skal være så tør? Der er jo ikke meget væde, som kartoflerne kan suge. Desuden kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal æg i? De er jo bare med til at stivne det hele og gøre retten endnu mere tør.

  -   2009-10-19 13:26:30
Til Phped. Auberginerne skæres i tynde skiver og lægges i ovnen ca. 5 min. Dette vil få den bedste smag frem i auberginen. Velbekommen!!

  -   2009-07-07 15:17:22
lyder lækkert, skal prøve at lave den i aften ;-))))

  -   2009-07-06 16:38:06
Har en kogebog fra grækenland men en opskrift på moussaka og der skal ikke kanel i og tak for det! :-)

  -   2009-05-05 15:38:11
Hvordan vil i så tilberede auberginen? Bare i skiver og ned til kartoflerne eller ved siden af?

  -   2009-04-04 18:55:54
den skal prøves, men kan man bruge frisk persille?

  -   2009-03-14 20:54:26
Virkelig lækkert. Skal helt sikkert prøves igen en anden gang

  -   2009-02-14 15:44:44
DEn er rigtig lækker. Fik det da jeg var i grækenland og har selv lavet det. Den skal prøves ;)

  -   2008-11-22 17:29:31
Kartofler har intet at lave i en græsk moussaka, men aubergine er derimod et must... -sammen med en anelse kanel ville den bliver super.

  -   2008-10-02 19:11:01
Tak for dejlig opskrift.. meget velsmagende! Jeg vil næste gang jeg laver den, forkoge kartoflerne, da de knap blev møre. Derudover kunne man sagtens doble kartoffelmængden op. Husk at vi skal spise mange grøntsager. Jeg kom en hakket aubergine i sammen med farsen. Det giver en dejlig græsk smag. - Velbekomme!

  -   2008-09-20 15:14:38
hvor meget tomatpure er det ? er det en ds med 140g eller den mindre ?

  -   2008-08-27 15:32:46
ingen GRÆSK mousaka uden kanel og aubergine!!! og nej det er ikke en kaffe kage... men det er nu og engang sådan at grækerne kommer kanel i deres mousaka, ligesom de gør i stifado, bekri meze osv...

  -   2008-07-03 15:50:31
Til Katrine. Hehe, du har ret... Ingen kanel, det ingen kaffekage. Det en hovedret... Ellers meget god ret..

  -   2008-01-18 00:14:46
lidt Oregano, lidt fløde og græsk krydderi oveni....super!

  -   2007-12-10 12:53:52
Som variation kan det anbefales at bruge pastinak eller persillerod sammen med kartoflerne - og så er det dejlig sundt;-)

  -   2007-11-01 15:14:17
Mam man lyder lækkert skal prøv det til aftensmad

  -   2007-09-26 16:36:43
serveres også med tzaziki!

  -   2007-06-27 17:27:14
Er det kun mig der synes den er kedelig?

  -   2007-06-06 07:46:13
Kan altså ikke laves uden Aubergine

  -   2007-04-02 13:32:12
Man kan godt bruge bagekartofler, har jeg gjort. Det smager super lækkert, laver det igen i morgen.. :-)

  -   2007-01-29 17:34:19
det smager vildt godt,det er en rigtig god og nem ret.

  -   2007-01-05 15:49:48
det lyder da bar godt det skal prøves i aften :D !

  -   2005-01-01 01:01:01
mmm sidder og spiser d faktisk nu.. d smager bare godt..;)

  -   2005-01-01 01:01:01
Kanel bruges faktisk en del i madlavningen sydpå, så kanel kan godt indgå, bare ikke så det smager for meget igennem... God fornøjelse

  -   2005-01-01 01:01:01
absolut auberginer

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her