Pandekager med spinatfyld

Pandekager med spinatfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pandekager med spinatfyld, billede 4 Pandekager med spinatfyld, billede 1 Pandekager med spinatfyld, billede 2 Pandekager med spinatfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Fyld:
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
150 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

450 gram Helbladet spinat, frost
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Gratinering:
4 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Pisk alle ingredienser sammen til dejen, lad den trække i ca. ½ time ved stuetemperatur og bag den derefter som tynde pandekager 23 cm. diameter (6 stk.). Læg pandekagerne ovenpå hinanden, så forbliver de bløde.

Spinaten tøs op og knuges fri for væde.
Til fyldet svitses hakket hvidløg og groft hakkede champignon i en gryde i smør under omrøring, drys mel over, rør rundt og tilsæt spinat samt fløde. Fyldet koger igennem et par minutter og smages til med krydderier.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Drys osten over og gratiner i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter, til pandekagerne er varme.





karakterer:
Opskriften er vist 42669 gange,
og udskrevet 1035 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9934 (2365 kcal)
KJ pr. Pers. 4967 (1182 kcal)
Vægt ialt 1510 gram
Vægt pr. Pers. 755 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 657 KJ (156 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 7.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-28 16:56:02
Champignonerne kan evt. med succes udskiftes med rejer.