Bortsch 02
Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
|
|
Sæt kød og skank over i vand, der dækker. Kog langsomt op, så udvindes smagsstofferne og geleringsstofferne bedst af kødet. Fjern det grøngrå skum, der dannes med en hulske. Kom lidt salt i og lad kødet koge under låg en god times tid.
Skræl rødbederne og skær dem i små terninger (gem 1/2 til at farve suppen til sidst). Steg det i fedtstoffet sammen med det ternningssnittede bacon og tomatpureen i en snes minutter. Tilsæt eddiken, når det er mørt. Brun i en anden gryde de istandgjorte, udskivede gulerødder sammen med løg- og porreringe samt selleri skåret i terninger. Tag kødet op, når det er mørt og si suppen. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Befri kålhovedet for stokken og skær det ret store stykker. Kom rødbedeblandingen, kartofler og kålen i suppen. Lad den koge op og kog den herefter i en snes minutter. Tilsæt de brunede gulerødder, løg og porre samt laurbærbladene og smag til med salt og peber. Lad suppen koge under låg, til det hele er mørt, yderligere en times tid. Skær køddet i portionsstykker. Gnid det eventuelt med hvidløg, før det lægges tilbage i suppen. Riv den halve rødbede og tilsæt den, lad supppen koge nogle minutter - ikke mere for så mister den sin smukke farve.- Læg låg på og lad den stå yderligere nogle minutter før den serveres. Anretning: Byd direkte fra gryden læg en klat crème frâiche på og drys med hakket persille. |
|
Opskriften er vist 25855 gange,
og udskrevet 754 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-02-14 11:04:28 En god simre mad - men der kan roligt bruges flere krydderier end det oplyste i opskrifter ----- velbekom Line - 2007-06-08 20:34:56 Det er bare det bedste jeg nogensinde har smagt før umm :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne