Oksehøjreb med indbagte kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad ovnen blive varm på 250 grader C. alm. ovn.
Fedtet skæres fra kødet så det stadig sider fast i den ene side. Fjern senerne og læg fedtet tilbage over kødet. Rids fedtet på højrebet i rudemønster. Gnid kødet med salt og peber. Læg stegen på en ovnrist med bradepande under. Sæt stegen i ovnen på nederste rille ved 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader C. alm. ovn og steg videre 30-50 minutter afhængig af tykkelsen og hvor rødt kødet ønskes. Ved brug af stegetermometer er temperaturen for meget rødt kød 60 C, rosa 62 C og svagt rosa til gennemstegt 68 C. Stegen kan evt. efterbrunes ved grill. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket i 30-40 minutter før den udskæres. Gør tilbehøret klar, mens højrebet steger. Indbagte kartofler: Rul butterdejen ud i en tykkelse på ca. 2 mm. Skær firkanter på 15 x 15 cm. Hak skalotteløg fint og svits dem i smør i en lille gryde. Skræl og riv kartoflerne groft, pres væsken ud og varm dem igennem med løgene under omrøring i 5 min. Tilsæt creme fraiche, fintplukket dild og smag til med salt og peber. Afkøles. Læg kartoffelfyldet på midten af butterdejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk pakken, så den har form som en trekant. Tryk kanterne med en gaffel og pensl kartoffelpakkerne med sammenpisket æg. Bag kartoffelpakkerne i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 40 min. til de er gyldenbrune - også i bunden. Svampesauce: Gør svampene i stand. Del markchampignonerne i kvarte og østershattene i tilsvarende størrelser. Pluk bladene af timiankvistene og hak hvidløgsfeddene fint. Kom olien i en tykbundet gryde og sæt den over varmen. Når olien begynder at ryge, hældes svampene, timian og hvidløg i. Rør rundt. Såsnart svampene begynder at afgive væde, hældes al fløden i. Lad saucen koge ca. 5 min., smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og rør sennep og citronsaft i - jo mere sennep jo tykkere (og stærkere) bliver saucen. Saucen bør ikke koge, efter senneppen er rørt i - så risikerer man nemlig, at den skiller. Grønsagssaute: Pil skalotteløgene (det gøres lettest ved først at skolde dem i kogende vand) og halver dem. Skær forårsløgene i ca. 5 cm lange stykker. Skær peberfrugterne i tilsvarende stykker. Hæld olien i en tykbundet gryde eller en wok og hæld skalotteløgene i. Svits dem 2-3 min. ved jævn varme. Skru op og tilsæt forårsløg og peberfrugt. Giv det yderligere et par min. Rør jævnligt. Tilsæt cherrytomaterne. Når tomaterne skal begynde at gå itu, tages gryden af varmen, og grønsagerne smages til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 97560 gange,
og udskrevet 3714 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2014-02-06 12:58:03 Kan kartoflerne forberedes dagen før, så man bare kan sætte dem i ovnen på selve dagen? Camilla - 2013-09-11 07:10:52 Kan kartoflerne laves et par dage før? LISDUNK - 2011-06-15 15:29:45 den er bare så lækker den ret ,den er dyr men pengene vær,så hvis man kan lide at lave noget godt så skal man prøve den jeg vil give den top karakter.vh lis Per - 2009-02-17 08:11:34 Jo forresten så skal de indbagte kartofler ikke have helt så meget, vil sige omkring 20 minutter. Per - 2009-02-17 07:40:49 Rigtig lækker, men grønsagssauten syntes vi var for rå. Birthe - 2005-01-01 01:01:01 Har snart brugt opskriften mange gange og den er helt fantastisk så vil man kræse lidt for sine gæster så er den helt ediel DorteB - 2005-01-01 01:01:01 En meget lækker ret, med et lidt usædvanligt tilbehør. Den er dog ret dyr, da der skal indkøbes mange forskellige ting, og der skal afsættes adskillige timer i køkkenet. Men det er besværet og pengene værd. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne