Smørbolle

Smørbolle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Jævning

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 smør/margarine
 mel
 
Opskrift:
mel og lige dele smør/margarine røres godt sammen og lægges som en bolle ("smørbolle") i den kogende væske. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 66113 gange,
og udskrevet 422 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-28 23:42:34
Jeg laver ofte rigeligt med smørbolle, og kommer det overskydende i en plastikæggebakke (sådan en fra køleskabet) putter den en tur i fryseren og, når de er frosne, kommer halvkuglerne i en frysepose. Så er det nemt og hurtigt, de næste par gange jeg skal bruge smørbolle. Desuden nemt at dosere. :-)

  -   2015-12-12 17:49:37
Jeg laver den nu på slump. Har aldrig tidligere lavet opbagte sovse osv. men det fungerer nu

  -   2015-09-14 13:34:43
Når jeg laver en smørbolle. Så bruger jeg Flydende Becel & mel. Så får jeg sådan en lidt flydend smørbolle. Men jeg får tit lavet for meget, så er det jeg tænker. Hvor længe kan sådan en smørbolle holde sig i et køleskab. Er der nogen der ved det?

  -   2013-10-07 11:44:24
Tak til husmoderen, som satte vægt på smørbollens indhold. At fortælle at der skal lige dele i af hvert er jo direkte tåbeligt, hvis ikke man samtidig får at vide, om det er rummål eller vægtmål.

  -   2013-02-06 18:26:35
Det med mængden kommer så sandelig an på hvor meget væske du blander det op i. 50 g af hver duer jo ikke både hvis det er til en halv liter og 4 liter. Så hellere ingen mål end misvisende mål..... Selv om du som de fleste andre er husmor :)

  -   2011-08-12 16:35:08
Jge synes altså at du skulle skrive hvor meget mel og hvormeget smør. Det andet kan folk da ikke selv finde ud af. jeg bliver så ærgerlig når i ikke skrive det i skal. Jeg er gammel husmor og kan fortælle dig at du skal bruge ca. 50 g. smør og ca.50 g. mel. Det rører du sammen til en lidt fast dej. <Passer til en sovs på ca. 1½ l.)Hvorpå du kommer den i den kogende væske. Husk at det skal koge før du putter det i.Husk ikke at røre i det imens den koger ud, bagefter må du gerne røre lidt i det for at se om den er god nok.

  -   2007-11-02 14:11:36
Den væske du skal bruge smørbollen til at gøre cremet. En smørbolle er jo ikke en "ret" i sig selv

  -   2005-01-01 01:01:01
hvilken væske?